Week van het Oorsuizen 2019

Stichting Hoormij organiseerde 4 tot en met 9 februari 2019 de vijfde editie van de Week van het Oorsuizen. Ook dit jaar ging er weer een week extra aandacht uit naar tinnitus met verschillende informatiebijeenkomsten, een symposium en voorlichtingen. Tijdens dit lustrumjaar is er met name aandacht voor de verschillende fases van acceptatie van tinnitus.

Symposium

Op zaterdag 9 februari vond het Tinnitus Sumposium in Rotterdam plaats. Onderzoekers van tinnitus informeerden de bezoekers over de huidige stand van zaken in de wetenschap met aandacht voor nieuw breinonderzoek, protocollen en behandelingen. De boodschap is dat mensen moeten leren omgaan met de klachten van oorsuizen. Een toenemend aantal therapieën en behandelingen kan hierbij ondersteunen.

Informatiebijeenkomsten en lezingen

Tijdens de Week van het Oorsuizen waren er tal van bijeenkomsten en lezingen. Zo waren er voorlichtingen in Venray, Venlo, Weert, Voorburg, Amersfoort en Amsterdam. 25 maart en 11 april zullen er huiskamerbijeenkomsten over Tinnitus in Ermelo plaatsvinden.

 Het persoonlijke verhaal van Wieger

Wieger (24) maakt graag tijd vrij om als vrijwilliger bij Stichting Hoormij betrokken te zijn. Daarnaast heeft Wieger veel sociale contacten en kun je hem regelmatig tegenkomen bij het powerliften. Kortom; Wieger is een drukke kerel waarvan je vast denkt: “Wat een leuke vent! Die heeft het allemaal goed voor elkaar!!”. Wat je waarschijnlijk niet snel zou verwachten, is dat Wieger tinnitus heeft. Geïnteresseerd naar zijn verhaal? Klik hier

Meer informatie

www.stichtinghoormij.nl/tinnitus