Discover van Unitron gelanceerd

Unitron introduceerde maandag 17 juni op een geweldige locatie vol experience – Doloris in Tilburg – haar Discover-platform, ondersteund door de FLEX™-experience. Natuurlijk was Earline hier ook bij! Discover stelt audiciens in staat een comfortabele first fit, toonaangevende geluidsprestaties én ultiem gebruikersgemak te bieden.

Unitron wilde een andere productlancering, één waar LOVE THE EXPERIENCE centraal stond. Nou, dat is gelukt!  De lunch in de prachtige rooftop-bar was al een smaakbeleving op zich. Daarna volgde een plenaire sessie waar Sales Director Benelux Dennis Schreven in ging op de uitdagingen die hij hoorde in de vele gesprekken met audiciens sinds zijn start bij Unitron acht maanden geleden, zoals hoe meer klanten naar de winkel te trekken en hoe je wezenlijk te onderscheiden van de concurrentie. Er komt een grote groep jonge babyboomers (56-66 jaar) aan, een grote potentiële doelgroep voor de audicien, maar ook een nieuw type klant met andere behoeften. Deze groep groeit met zo’n 5000 extra mensen per jaar en is de meest uitgesproken generatie. Unitron noemt deze jonge babyboomer Alex. Hij wil snel en adequaat geholpen worden, wil connectiviteit, beleving, respecteert autoriteit, maar volgt een advies niet zomaar blind op. Alex wil graag dat zijn persoonlijke ervaring gerespecteerd wordt. Belangrijk om te weten voor een audicien!

Daarom gelooft Unitron in haar FLEX-filosofie; dé manier voor de zelfstandige audicien om zich te onderscheiden van de concurrentie. Hoe FLEX werkt? Een audicien geeft bij de eerste afspraak direct Unitron FLEX-trial hoortoestellen mee. Terwijl deze hoortoestellen tijdens de proef worden gedragen, genereren ze objectieve data over 7 akoestische luistersituaties. Dit, in combinatie met het verzamelen van subjectieve data die betrekking heeft op hoe de klant het geluid ervaart en door de klant zelf wordt ingegeven middels een app, bepaalt mede de uiteindelijke keuze van het technologieniveau. De selectie van dit niveau vindt dan ook pas bij de tweede afspraak plaats. Hiermee levert de audicien een ‘evidence-based’ en transparant advies. Precies waar deze jonge babyboomer behoefte aan heeft. Daarnaast hebben alle Unitron hoortoestellen de mogelijkheid om op ieder willekeurig moment na verkoop het technologieniveau te upgraden. Volgens Unitron de optimale klantreis.

Daarna gingen we in vier groepen uiteen en kregen we specifieke informatie over de nieuwe Discover, de vernieuwde Truefit-software, de FLEX werkwijze en konden we zelf geluiddemo’s ervaren via hoofdtelefoons. En ja, toen was het tijd om het doolhof, de Meta Maze van Doloris, in te gaan. Een surrealistische ervaring, die je eigenlijk alleen kunt samenvatten door de woorden: LOVED THE EXPERIENCE!

Binnenkort nog meer over deze lancering in de Aftermovie. Houd uw mailbox in de gaten.

 

Hier een sfeerimpressie

Meer informatie

www.unitron.com/nl

088 600 88 10