Écoutez najaarsevent: De toekomst van het horen

In het informatieve najaarsevent van Écoutez op 11 november 2021 worden de schijnwerpers gericht op de toekomst van het horen. Waar gaat het heen met de ontwikkelingen op hoorgebied? Welke winst is er in de wereld van morgen te behalen voor mensen met gehoorverlies? Een urgente vraag als we kijken naar het rapport van de World Health Organization (WHO) van mei 2021. Daarin staat dat het aantal mensen met gehoorverlies zal blijven stijgen tot 4 op de 10 in 2050. Werk aan de winkel dus. Bezoek het evenement in Groot Kievitsdal en doe uw voordeel met de informatie.

Horen doe je met je oren, maar horen doe je ook tússen je oren. Hoe dat precies zit legt spreker prof. Dr. Sophia Kramer uit. Aan het Amsterdam UMC focust zij zich op auditief functioneren en participatie. Ze is van origine neuropsycholoog en weet als geen ander dat je er alleen met je oren nog niet bent. Wat voor winst is daar nog te behalen? En wat betekent dat voor de toekomst van het horen?

Horen met je brein

De andere twee sprekers op het evenement zijn ook goed thuis op het gebied van horen en gehoorverlies. Taco Drok is verantwoordelijk voor training en educatie bij Oticon. Van origine is hij audicien, dus hij heeft de dagelijkse praktijk van gehoorverlies van dichtbij meegemaakt. Dat is dan ook zijn drive als hij vanuit de BrainHearing™-filosofie vertelt over de noodzaak van goede ondersteuning en wat die zou kunnen betekenen: voor nu, en voor een wereld waarin gehoorverlies geen beperking meer is.

Als spreker en specialist verouderingsziekten in het Spaarneziekenhuis in Haarlem kijkt Kees Kalisvaart ook naar het brein in relatie tot horen. Hij schenkt vooral aandacht aan de relatie tussen dementie en gehoorafname. Het programma zal interactief zijn en volop ruimte laten voor vragen vanuit de bezoekers.

Erbij horen

De twee eigenaren van Écoutez, Ilse en Lisette Kolenbrander organiseren dit najaarsevenement omdat ze klanten en relaties graag meenemen in de ontwikkelingen op hoorgebied. “We willen laten zien dat het bij gehoorverlies niet alleen om de verkoop van hoortoestellen draait”, zegt Lisette. “Het gaat om hooroplossingen die verder gaan dan een toestel alleen. Dan borduur ik voort op wat professor Kramer zegt: dat horen ook tússen je oren zit. Aandacht, coaching en begeleiding zijn van belang bij gehoorverlies”. Ilse vult aan: “Het komt nog te vaak voor dat mensen een hoortoestel aanschaffen om het apparaat vervolgens in een lade te stoppen omdat het toch niet voldoet aan hun wensen. Het werkt niet goed en past niet bij hun dagelijks leven. Hoe belangrijk een juiste hooroplossing is merken wij als audicien als we klanten spreken die wél een goed toestel hebben. Zij zeggen dat het zorgt voor verbetering van kwaliteit van leven. Dat ze er weer bij horen. Die feedback houdt ons scherp. Het is de reden om contact te houden met onze klanten en ze af en toe op iets extra’s te trakteren, zoals dit event. Zeker na zo’n lockdown door corona”.

Meer informatie

Wilt u dit evenement bezoeken? Meld u via de site gratis aan. Het event van Écoutez ‘de toekomst van het horen’ is op 11 november 2021 van 10 tot 13.30 uur in Groot Kievitsdal in Baarn. Meer informatie staat op www.ecoutez.nl/najaarsevent