Het GAIN-event op 19 november!

Op 19 november word je geïnformeerd en geïnspireerd op maatschappelijke thema’s rondom horen. Met sprekers Henkjan Honing, René van der Wilk, Roland Zweers en anderen.

Meld je aan voor het GAIN-event

Op dinsdag 19 november vindt het jaarlijkse GAIN-event plaats. Professionals binnen de gehele hoorbranche worden geïnformeerd en geïnspireerd op maatschappelijke thema’s rondom horen, om samen de beste hoorzorg voor iedereen te creëren. Het evenement, dat voor de tweede keer in Zoetermeer georganiseerd wordt, biedt een gevarieerd programma langs de thema’s, het oor, het brein en het hart. Ook presenteert GAIN nieuwe samenwerkingen en is het dé gelegenheid om andere experts binnen ons vakgebied te ontmoeten. Aanmelden kan nog tot en met 16 november!

Het programma

Het programma bestaat uit verschillende onderdelen, toegelicht door diverse experts. Van het oor tot het brein en het hart. René van der Wilk vertelt over neurofysiologie en behandelingen van tinnitus en Roland Zweers gaat daarop in aan de hand van diverse kunstvormen. Henkjan Honing, hoogleraar muziekcognitie, neemt je mee in de wereld van het brein en muziek. Hier laat je je verder op inspireren door muziek van een befaamd opera- en concertzanger. Internationaal fashionfotograaf Michael Graste vertelt aan de hand van zijn werk zijn inspirerende verhaal over gehoor.

Het is ook dé gelegenheid om leveranciers, de top in technologische hoogstandjes op gebied van horen te ontmoeten of die prangende vragen te stellen aan de aanwezige experts in de diverse vakgebieden.

Voor wie, door wie

Het evenement is er voor iedereen in de keten, van onderzoek, industrie, retailers, medici tot patiëntenorganisaties en alle andere belanghebbenden in de hoorbranche en wordt georganiseerd door GAIN met als leden: Audmet, GN Hearing Benelux, Hoortoestel Benelux, KIND HOREN, Sennheiser Nederland, Sivantos, Sonova Nederland en Widex.

GAIN vindt dat het immense belang van een goed functionerend gehoor en de juiste gehoorbescherming nog steeds te weinig aandacht krijgt. Gezamenlijk dragen de leveranciers zorg voor betere preventie, snellere diagnostisering, adequate behandeling en optimale hoorhulp op maat.

De activiteiten van GAIN zijn erop gericht de kwaliteit van hoorzorg in Nederland te verbeteren. Samenwerking, kennisdeling en het stimuleren van innovatieve productontwikkelingen die leiden tot verbetering in diagnostisering en behandeling, dragen bij aan een sterkere keten. Met goede voorlichting, heldere communicatie en veel aandacht voor preventie krijgen consumenten een beter beeld van de mogelijkheden en kunnen belemmeringen sneller worden weggenomen. Als branchevereniging zet GAIN zich in voor de gezamenlijke belangen binnen de gezondheidssector en neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Het event vindt plaats op dinsdag 19 november van 16:00 tot 19:30 uur in het auditorium van FME (Zilverstraat 69, Zoetermeer). Aanmelden is noodzakelijk en kan nog tot en met 16 november. Klik hier om er zeker van te zijn dat je erbij bent!