Oticon wint twee Red Dot Design Awards

Onlangs heeft Oticon twee Red Dot Design Awards 2022 mogen ontvangen voor productontwerp in de categorieën Medical Devices en Technology: Oticon Play PX – ’s werelds eerste pediatrische hoortoestel met een ingebouwd Deep Neural Network – én de draagbare Oticon SmartCharger.

Oticon Play PX is ontworpen om de verscheidenheid te bieden van belangrijke geluiden die belangrijk zijn voor de ontwikkeling van het auditieve systeem van een kind. Het intelligente DNN (Deep Neural Network) in Oticon Play PX leert door ervaring geluiden te herkennen, net zoals kinderhersenen dat doen. Op die manier ondersteunt het toestel het ontwikkelende brein bij het omgaan met en verwerken van geluid op een natuurlijke wijze. Daarnaast beschikt het apparaat over traditionele én OMNI directional hoortechnologie, waarmee geluid uit alle richtingen duidelijker is voor spraakherkenning. Zo is communicatie toegankelijker voor kinderen, en communicatie hebben ze nodig voor het leren van taal en voor emotionele en sociale ontwikkeling.

De Oticon SmartCharger heeft een ingebouwde powerbank waarmee een hoortoestel minimaal drie keer volledig kan worden opgeladen. Daarmee kunnen gebruikers dus drie dagen doorkomen zonder stroombron. De SmartCharger heeft een stevig maar licht hoesje zodat hoortoestellen veilig vervoerd kunnen worden, en vocht in de toestellen wordt ook nog eens automatisch gedroogd.