(Slecht)horende en dove jongeren inspireren elkaar in nieuw woordkunstproject

(Un)spoken Lab is een plek voor experiment waar dove, slechthorende en horende jongeren aan de slag gaan met woordkunst. Tijdens een ‘creative bootcamp’ gaan ze op zoek naar het verhaal dat zij willen en kunnen vertellen. Hoe? Door gedachten en dromen te vertalen naar (gesproken) woorden en gebaren. Het brengt gelijkgestemden én andersdenkenden samen. Zo vullen zij collectief een programma dat verrast, ontroert en vooral inspireert. Op 18 september 2021 delen ze het podium op Sencity Festival. 

De deelnemers in dit traject worden begeleid door Elten Kiene. De woordkunstenaar, coach, programmamaker en workshopleider is mede-oprichter en -organisator van het platform Woorden Worden Zinnen en was onderdeel van het hiphopcollectief Brandwerk. Samen met gebarentaaldichteres Giselle Meijer stond Elten aan de wieg van Kitchen’s Light, een project van Stichting Geelprodukt voor jongeren die hun kwaliteiten in gebarentaalkunst wilden ontwikkelen.

Slechthorende, dove en horende jongeren inspireren elkaar

(Un)spoken Lab borduurt voort op deze resultaten en moedigt jongeren met en zonder gehoorbeperking aan zich artistiek te ontwikkelen en jaagt uitwisseling met de reguliere cultuursector aan. Door samen te werken en ervaringen uit te wisselen, inspireren doven, slechthorenden en horenden elkaar binnen dit traject. Verschillen in grammatica, vertaling, uitdrukkingen en rijm leiden tot nieuwe inzichten en verrijking van kennis over taal. Vijf horende ‘spoken word’ talenten van Next Generation Speaks staan te popelen om aan de slag te gaan.

Bron: www.stichtinghoormij.nl