Terugblik Optitrade Retailgroep Audiologie Webinar

Op maandagmiddag 24 januari had eigenlijk de fysieke Optitrade Audiologie Marathon moeten plaatsvinden in 1931 Congrescentrum te Den Bosch. Omdat dit helaas nog niet kon doorgaan, was er in plaats daarvan een live webinar. U bent nu welkom voor de Audiologie Marathon met het thema ‘Zo klinkt de toekomst’ op maandag 16 mei, op dezelfde locatie. Hiervoor start de inschrijving halverwege februari. Om alvast in de sfeer te komen hing er een mooie foto van de Binnendieze op de achtergrond en stonden er Bossche bollen op tafel.

Het webinar werd geleid door Pim Föster, Business Unit Manager, en Silvia Boender, Business Development Manager Audiologie. Zij vertelden dat er een stijging is van 5-10% in het aantal verkochte hoortoestellen ten opzichte van 2020. Een groot deel van de deelnemers aan het webinar gaf in een poll aan dit ook zo te ervaren. Er is vertrouwen bij de consument, ze durven naar de winkels te komen. Oplaadbare toestellen zijn erg populair.

De eerste gastspreker was Jacco van Beek, coach bij Kenneth Smit. Sinds 2013 focust hij zich op gezondheid en vitaliteit, en het voorkomen en herstellen van stress en burn-out. Dit is dan ook waar hij de nadruk op legde. Hij benoemde het belang van vakkennis, enthousiasme, gedrevenheid en passie voor je vak. De deelnemers werden uitgedaagd om te bedenken waar ze op 31 december van dit jaar willen staan. Welke belemmeringen kun je onderweg tegenkomen, en hoe overwin je die? Jacco adviseert om realistische doelen te stellen: specifiek, meetbaar, actiegericht en tijdgebonden.

Optitrade Retailgroep heeft voor 2022 een aantal doelstellingen gezet om haar klanten te helpen: verbeteren van marge en rendement, ontzorgen van de administratie, het genereren van traffic, positionering versterken en kennis delen. Voor het genereren van traffic is er een nieuwe landelijke voorjaarscampagne, die op Wereld Gehoordag (3 maart) wordt gelanceerd: HÈ?, met bewustwording als belangrijkste doel. ‘Hè?’ is iets herkenbaars. Iedereen maakt het wel eens mee dat je elkaar niet verstaat, maar bij sommigen is er sprake van een structureel probleem. Met deze campagne hoopt Optitrade mensen hiervan bewust te maken en hen zo naar de winkels te krijgen. Zo wordt op een ludieke manier de werkelijkheid van de doelgroep verwoord. De campagne wordt mogelijk gemaakt dankzij sponsoring van leveranciers en is te personaliseren. Inschrijven is nog mogelijk tot en met 11 februari.

Als laatste sprak de nieuwe voorzitter van NVAB, Carmen de Jonge, de wens uit om op een andere manier met elkaar te gaan samenwerken. De hoorbranche is nu nog vrij versnipperd. Tevens pleit Carmen voor meer aandacht voor hoorzorg. Het wordt gezien als kostenpost, maar investeren in hoorzorg is investeren in meedoen.

Earline schreef al eerder over de landelijke HÈ-campagne!

www.optitrade.nl