Zit het ‘In en tussen de oren’?

Afgelopen zaterdag en maandag 26 en 28 mei kwamen audiciens en tal van andere gasten uit het hele land naar Spant! Bussum voor het jaarlijkse Audicienscongres van AuDidakt. Het thema ‘In en tussen de oren!’ dekte zowel de lezing van Gertjan Dingemanse/Allart Knoop, audiologen van het Erasmus MC, over Real-Ear-metingen als de lezing van klinisch fysicus – audioloog Dyon Scheijen over auditieve illusies. De dag bestond uit leerzame lezingen, afgewisseld met een inspirerend innovatiecarrousel. De hele terugblik leest u binnenkort in het nieuwste Earline Magazine. Lees alvast een voorproefje.

Het AuDidakt Audicienscongres 2018 zat vol afwisseling. Waar de audicien de ene keer kon genieten van een inspirerende lezing, werd er een andere keer interactie verwacht met een online vakkennistest. Er werd genoten, geïnspireerd en gelachen. Kortom: een succesvol Audicienscongres, georganiseerd door onder andere Dorothé van den Aker en Funs Janssen, die helaas zijn afscheid aankondigde.

Dagindeling

Na welkom te zijn geheten door Dorothé van den Aker kwam er al snel een zakelijke mededeling. AuDidakt lanceert binnenkort PE-online, een digitaal scholingsdossier waarin punten, gevolgde scholingen en het scholingsaanbod te vinden zal zijn. Rob van der Hulst presenteerde namens StAr de nieuwe data voor de verplichte REM-metingen (1-1-2019) met het daarbij behorende handboek. Allart Knoop volgde met technische presentatie over het aflezen van REM-metingen, waarin de vakkennis goed werd herhaald en aangevuld waar nodig. Na de pauze volgde Dyon Scheijen met een fascinerende presentatie over psycho-akoestiek, vol visuele en auditieve illusies. Tot slot werd door Jan van Setten op een humoristisch manier antwoord gegeven op de vraag waarom hoortoestellen toch zo duur zijn: “Niet door antwoorden te geven, maar door te dansen!”.

Innovatiecarrousel

Het innovatiecarrousel zorgde voor een welkome afwisseling. Audiciens zijn toch al geen stilzitters en dus vielen deze kort maar krachtige productpresentaties goed in de smaak. Phonak, GN ReSound en Hoorexpert lieten in sneltreinvaart zien wat hun nieuwste producten zijn en wat er vergoed wordt. De één overhandigde een handige powerbank, de ander schreef een prijsvraag uit. De audicien werd getriggerd maar moest vol belangstelling alweer snel door naar de volgende ronde.

Reacties

Naast honderden audiciens (waaronder leerling-audiciens) waren er ook leveranciers, beleidsmakers en zelfs zorgverzekeraars aanwezig. De reacties kwamen veelal overeen: een verhelderende bijeenkomst met misschien iets té veel nadruk op de REM-meting.

Meer informatie

Lees de hele terugblik in het nieuwste Earline Magazine dat binnenkort bij u op de mat valt!

www.audidakt.nl