Digital EUHA Congress: Een perfecte première

Het eerste digitale EUHA-congres eindigde op 8 november 2020. Gezien de cijfers van het aantal deelnemers zijn de EUHA en de Duitse Hearing Instruments Industry Association (BVHI) uitermate tevreden met hun nieuwe digitale format.

Beate Gromke, voorzitter van de EUHA: “Het digitale EUHA-congres was een groot succes. We waren overweldigd door het aantal geregistreerde die de grens van 3.000 passeerden, zelfs voordat het congres begon. Ongeveer 4.450 deelnemers uit 97 landen schreven zich tussen 9 oktober en 8 november in voor het Digital EUHA Congress 2020.

Digital Future Friday

Als kick-off trok de Digital Future Friday veel bezoekers. Op drie beursverdiepingen waren dertig Company Info Points waar fabrikanten hun productinnovaties presenteerden. Ze boden uitgebreide informatie over nieuwe technologieën, hoorsystemen en accessoires. Deelnemers van het congres werden uitgenodigd om met de experts te praten via live chats en meer te weten te komen in persoonlijke gesprekken. De belangrijkste problemen in de branche waren AI, sensortechnologie, EEG-toepassing in hoorsystemen en innovatieve microfoontechnologie.

De vier keynote-lezingen van Archelle Georgiou, MD en Dave Fabry, PhD, Ken Kolderup, Prof. Dr. Marlies Knipper en Prof. Dr. Steffen Kreikemeier en de daaropvolgende gesprekken waren enkele van de hoogtepunten van het evenement. De presentaties over verschillende kwesties werpen licht op de toekomst van de industrie en boden inzicht in huidig ​​onderzoek.

Dr. Stefan Zimmer, voorzitter van de BVHI: “Gezien de 2300 aanwezigen trok de Digital Future Friday meer dan het verwachte aantal bezoekers. Dat is verrassend, aangezien we er slechts vier aanboden – zij het top- klassikale lezingen en de Company Info Points waren beperkt tot slechts twintig procent van het gebruikelijke aantal exposanten. Net als de presentaties werden ook de virtuele stands van de fabrikanten zeer goed bezocht. Sommige Company Info Points hadden alleen al op 9 oktober meer dan 1.000 bezoekers. De kleinere opzet is bewust gekozen om dit format te testen. Dit succes spoort ons aan om digitale aanvullingen te overwegen voor toekomstige evenementen. ”

EUHA digitaal

De Digital Future Friday werd gevolgd door een reeks lezingen van specialisten. Vijftien lezingen van experts over actuele kwesties op het gebied van CI, cognitie, luisterinspanning, AI, hoortoestelaanpassing voor musici, gehoorbescherming, oorstukjes, gehooronderzoek en sensortechnologie. Elke vrijdag waren de sprekers beschikbaar voor live chats. Beate Gromke: “EUHA digital en de live chats op vrijdag hebben het belang aangetoond van educatie en het delen van informatie door contact te leggen met collega’s. Vooral in uitdagende tijden waarin audiciens zijn geclassificeerd als relevant voor het sociale systeem, is up-to-date blijven de sleutel. ” Met zo’n 3.000 klikken werden de digitale lezingen van EUHA zeer goed ontvangen.

Het aantal digitale chatdeelnemers van EUHA toont aan dat de gepresenteerde kwesties met grote belangstelling werden ontvangen. Meer dan 1.300 aanwezigen namen deel aan de vier live chats die werden aangeboden tijdens EUHA Digital.

De EUHA en BVHI hebben veel positieve reacties gekregen op het Digital EUHA Congress. Het nieuwe digitale format werkte uitstekend en er werd veel informatie uitgewisseld, met veel interactie tussen de deelnemers. De industrie kwam digitaal bijeen en deed ervaring op met dit nieuwe format. Tussen 15 en 17 september 2021 vindt in de Deutsche Messe Hannover het 65e Congress of Hearing Aid Acousticians plaats.