Sonova opent Global Hearing Institute in China

Op 8 mei 2017 opende Sonova haar eerste Audiology Training Center in het Chinese Suzhou. Het Sonova Global Hearing Institute is een modern trainingscentrum voor gehoorprofessionals van nu en de toekomst. Het instituut is opgericht om te voorzien in de laatste ontwikkelingen op het gebied van gehoorherstel en kan met haar expertise de beste oplossingen aanbieden in China en Azië-Pacific. Er is een ernstig tekort aan gehoorexperts in China en Sonova hoopt met deze stap op het bewust worden van dit probleem en wil hiermee ook de opleidingen van gehoorspecialisten naar een hoger niveau tillen. Het trainingscentrum beschikt over de nieuwste audiologische apparatuur voor het testen van baby’s tot volwassenen, evenals de laatste innovaties in educatieve technologie.

In dit centrum zal de gehooropleiding van de internationale Zwitserse Hooracademie worden aangeboden; een gevarieerd leerprogramma dat bestaat uit web seminars, workshops, praktijklessen en opdrachten. Naar verwachting kunnen studenten zich vanaf 2018 inschrijven.

Door de samenwerkingen met lokale en internationale overheden en academische instellingen, is het mogelijk om de faciliteiten van het centrum beschikbaar te stellen voor een groter publiek. Hieronder vallen ook belangrijke internationale opinieleiders op het gebied van de audiologie.

“De oprichting van het Sonova Audiology Training Center in China is een van de belangrijke strategieën voor de ontwikkeling van Sonova in de regio Azië-Pacific en weerspiegelt onze inzet voor China en de Azië-Pacific markt,” zegt Leonard Marshall, vice president Sonova Asia Pacific. “Door dit initiatief creëren we een moderne praktijkruimte voor huidige en toekomstige gehoorbeoefenaars en blijven we tegemoetkomen aan de behoeften van klanten. We creëren zo een win-win samenwerkingsmodel voor Azië-Pacific en zelfs wereldwijde voor de branche.”

Meer informatie: www.sonova.com