Theater toegankelijk voor iedereen: 5D SPEELT met gebarentolk

Na vijftien jaar blaast acteur en theatermaker Klemens Patijn voor Stichting 5D nieuw leven in zijn solo ‘Het verdwijnt vanzelf’!  In deze voorstelling laat Patijn zien hoe je van een beperking een kracht kunt maken. In de tweede solo ervaar je het onbegrip en de eenzaamheid die een beperking meebrengt. Onder regie van 5D’s artistiek leider Beer Boneschansker vertelt de spastische acteur Eric Heijmans in ‘SEMTEX’ op indrukwekkende wijze over zijn belevingswereld.

 5D houdt zich voornamelijk bezig met het maken en aanmoedigen van toegankelijk theater. Naast de gebarentolk die bij beide voorstellingen aanwezig is, bieden zij ook een ‘Feel & Greet’ aan. Hier kan blind of slechtziend publiek het decor, de acteurs en de omgeving zintuiglijk verkennen, voor een betere beleving van de voorstellingen.

Waar: Roode Bioscoop, Amsterdam
Wanneer: vrijdag 28 April om 20:30 uur
Kosten: 15 euro

Bekijk hier de preview

Over 5D

Stichting 5D zet zich al jarenlang in voor theater door mensen met een (on)zichtbare handicap. 5D maakt toegankelijk theater voor jong en oud en produceert naast eigen voorstellingen ook coproducties met andere theatergezelschappen. 5D wil een inclusieve maatschappij, waarin mensen met een (on)zichtbare handicap of beperking kunnen deelnemen aan kunst en cultuur. Bovendien is 5D een erkend leerbedrijf en biedt zij elk jaar aan jongeren uit de doelgroep kansen om werkervaring in een veilige omgeving op te doen.

Bron: Stichting Hoormij