‘Festivalcheck’ helpt je gehoor te beschermen

Ga je naar een festival deze zomer en wil je je gehoor beschermen tegen harde muziek? Ga dan naar de website van de ‘Festivalcheck’. Hier vind je informatie over de beschikbaarheid van gehoorbescherming op een festivalterrein. Doe mee en voorkom oorsuizen (tinnitus) en andere gehoorschade. Op de Festivalcheck kun je als festivalbezoeker nagaan of en waar er gehoorbescherming (oordoppen) op het festivalterrein te koop is. Ook zie je er welke soorten gehoorbescherming beschikbaar zijn en (indien bekend) in welke prijscategorieën. Zo willen de Nationale Hoorstichting en de meewerkende festivalorganisaties het dragen van oordoppen bevorderen. De Festivalcheck is te raadplegen via oorcheck.nl/festivalcheck.

I Love My Ears

Festivalcheck is een aanvulling op de bewustwordingscampagne I Love My Ears. I Love My Ears heeft onder andere als doel festivalbezoekers bewust te maken van de risico’s op gehoorschade door harde muziek. Daarom adviseert I Love My Ears:

  • draag gehoorbescherming met muziekfilter
  • ga niet te dicht bij de speakers staan
  • geef je oren tussendoor rust.

De campagne is in het leven geroepen door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en de brancheorganisaties VVEM (Vereniging van Evenementenmakers) en VNPF (Vereniging Nederlandse Poppodia en –Festivals).

Bron: Stichting Hoormij