Startup ontwikkelt volumeknop voor oren en zoekt €30.000 op Kickstarter

Een rumoerige kantoorruimte, gierend verkeer op straat of een iets te fanatieke dj. Soms zou het best fijn zijn om het omgevingsgeluid te kunnen dempen. Bovendien waarschuwen instituten als de Hoorstichting geregeld voor gehoorbeschadigingen, bijvoorbeeld door de harde muziek bij concerten. Uit onderzoek van de Hoorstichting uit 2012 blijkt dat 93 procent van de mensen last heeft van een piep in het oor na een avondje uitgaan.

Voor gehoorbescherming ben je vaak aangewezen op de ietwat beperkte plastic oordop of de schuimrubberen vliegtuigdop. Maar als het aan de vier ondernemers achter het Amsterdamse Knops ligt niet voor lang. Zij willen de oordop naar een hoger stadium tillen. Niet alleen kunnen Knops binnen één draai switchen tussen vier verschillende volumedempingen, ook zien de dingetjes er esthetisch verantwoord uit. Dat alles zonder elektronica. De oordoppen zijn volledig akoestisch geconstrueerd, er komt geen batterij of iets dergelijks aan te pas.

Earline-Knops-04-2017-2Knops oordoppen

Kickstarter

Knops hoopt op crowdfundingplatform Kickstarter een bedrag van 30.000 euro op te halen zodat zij hun geavanceerde oordoppen in productie kunnen brengen. Via Kickstarter.com heeft het project al bijna de helft van de beoogde 30.000 euro opgehaald. Wie boven een bepaald bedrag doneert, bestelt daarmee ook gelijk een exemplaar. Zo verzekert het bedrijfje – zoals veel Kickstarterprojecten – alvast zijn omzet.

https://www.youtube.com/watch?v=16Mk7KX9tJE

Te bestellen tot mei

Maar… op 4 mei loopt het project tot zijn einde. Als dan het streefbedrag niet is opgehaald, zullen de Knops niet in productie worden genomen.

Earline-Knops-04-2017-3

Design voor je oor

Beeld: Knops
Bron: Business Insider