Advanced Bionics presenteert nieuwe producten op Virtual Launch Event

Donderdag 4 februari introduceerde Advanced Bionics twee nieuwe CI Marvel-processoren en nieuwe fitting software tijdens hun eerste Virtual Launch Event ooit. De presentatie zag er netjes uit en er was Nederlandse ondertiteling beschikbaar. Het evenement werd geopend door Victoria E. Carr-Brendel, President van Advanced Bionics en Global Vice President of Cochlear Implants bij Sonova. Zij sprak de kijkers toe vanuit Californië.

Vervolgens vertelden verschillende sprekers over de nieuwe producten. Het eerste: de Naída CI M voor volwassenen. Deze processor is klein en ergonomisch, heeft een automatisch lerend besturingssysteem en heeft een waterproof batterij. Het toestel is te verbinden met vrijwel elk Bluetooth-apparaat en leent zich dus ook tot handsfree bellen.

Dan volgde het hoogtepunt van de presentatie: de Sky CI M, de eerste CI-processor speciaal ontwikkeld voor kinderen. De behoeften van kinderen zijn anders dan die van volwassenen, en Advanced Bionics vindt het zeer belangrijk dat hun technologie compatibel is met het leven van de gebruikers. De Sky CI M groeit mee met de veranderende behoeften van kinderen terwijl zij opgroeien en herkent in wat voor situaties ze zich bevinden om zich daarop aan te passen. Bovendien is de processor in verschillende kleuren beschikbaar waaruit kinderen kunnen kiezen, om hen te motiveren het apparaat vaker te dragen. Zodra het kind oud genoeg is kan het zelf de controle nemen over de hoorervaring met de intuïtieve app bij de processor. Ook is het nieuwe besturingssysteem, AutoSense Sky OS™ 3.0, 30 procent accurater in het onderscheiden van geluiden.

Als laatste werd de nieuwe fitting software toegelicht: Target CI, die handmatige aanpassingen overbodig maakt. De software is in samenwerking met Phonak tot stand gekomen. Phonaks Target, waar veel hoorprofessionals al bekend mee zijn, is als uitgangspunt gebruikt. Ook bimodale hooroplossingen, in het bijzonder de nieuwe Phonak Naída™ Link M die naadloos samenwerkt met de Naída CI M, kunnen worden bijgesteld met deze software. Target CI is makkelijk in het gebruik, zodat audiciens niet te veel tijd kwijt zijn aan de software en kunnen focussen op hun cliënten.