E-audiciens zijn in opmars

In de toekomst zullen audiciens steeds meer online service bieden aan hun klanten. eHealth is zich steeds meer aan het ontwikkelen in de hoortoestellen branche. De prijsstijging van de zorg is daar onder andere een oorzaak van.

Vernieuwing

Betaalbare hoorzorg aanbieden wordt lastiger door de prijsstijging van zorgverzekeraars. Tegelijkertijd kiezen steeds meer bedrijven er bewust voor om de eigen bijdrage voor klanten te vergoeden. Vooral op online gebied zoeken bedrijven naar vernieuwing in de hoortoestellen branche.

Het is nu al mogelijk om volledig online een gehoortoestel uit te kiezen en te bestellen. In de toekomst zullen aanpassingen aan het hoortoestel geregeld kunnen worden via Whatsapp of via een chat met audiciens. Ook bestaat er een initiatief voor een fulltime e-audicien die op afstand alle hoorzorg zal leveren.

Concurrentie op de markt

Audiciens hebben vaak te maken met concurrentie met collega’s en de voorwaarden van zorgverzekeraars. Hoortoestellen kunnen nauwelijks goedkoper en de servicekosten zijn dan weer relatief hoog. Daarom gaan bedrijven op zoek naar vernieuwing, zodat ze daarmee een verschil kunnen maken. Met het toepassen van nieuwe technieken die goed aansluiten bij het digitale leven van de consument, kunnen ze dit bereiken.

 Bron

www.gezondheidsplein.nl