Een klantervaring met Oticon

Earline ontving een verhaal van een klant bij Decibel Hoortoestellen. Ze besloot een Oticon hoortoestel aan te schaffen, waar ze zeer tevreden mee was. Lees hier haar ervaring. 

“Slechthorendheid kan het leven van een mens behoorlijk bepalen. Je hoort niet alles en de wereld wordt met de tijd steeds een stukje kleiner. Het gaat geleidelijk en dan opeens komt het besef dat je geen grip meer hebt op het geluid om je heen.

Dit vertelde ik mijn audicien. Dat ik nu al achter de geraniums zat, vond hij veel te jammer en hij zou misschien een oplossing hebben. Ik moest een nieuw op de markt gebracht hoortoestel proberen. Ik stond er open voor om twee weken lang deze nieuwe Oticon toestellen te dragen, maar ik was sceptisch. Tenslotte droeg ik al 10 jaar hoortoestellen. Maar de horende wereld sijpelde toch langzaam tussen mijn vingers door weg.

Ik stapte niet veel later met twee Oticon toestellen de winkel uit. En in het eerste uur dat ik ze droeg wist ik dat ik deze toestellen nooit meer zou kunnen teruggeven. Er ging letterlijk een wereld voor mij open. Mijn slechthorendheid trok als mist in de ochtend op en de zon brak door. Ik hoorde niet alleen scherp en duidelijk, maar ik hoorde ook op een natuurlijke manier. Het geluid wat binnenkwam was in evenwicht. De geluiden klopte gewoon met de omgeving. Ik hoorde de wind zoals ik de wind ook voelde. De wind kwam niet meer als een denderende goederentrein het oor binnen. Ik hoorde de zon bijna schijnen. Alles viel als een puzzel op zijn plek.

Dat was mijn eerste ervaring met Oticon.

En nu, een paar maanden later geniet ik iedere dag van mijn Oticon hoortoestellen. Mijn leven is zoveel rijker geworden. Ik kan in een restaurant zitten en gezellig mee kletsen zonder dat het hele restaurant kan meegenieten van mijn verhaal. Ik kan een gesprek volgen in een drukke omgeving, de behoefte om mij terug te trekken is er niet meer. De woorden zijn af, de zinnen compleet. En vooral, ik ben niet meer zo moe en wat er gezegd wordt kan ik beter onthouden omdat ik niet meer bezig ben met horen maar met luisteren.

Mijn eerdere hoortoestellen lieten mij dagelijks herinneren aan mijn slechthorendheid. Met de Oticon hoortoestellen hoor ik op zo’n natuurlijke wijze dat ik  gewoon vergeet dat ik slechthorend ben.

Oticon is voor mij de sleutel van een deur waarvan ik dacht dat deze nooit meer open zou gaan.”

Meer informatie

www.oticon.nl

www.decibelhoortoestellen.nl