Hoortoestellen programmeren op afstand in de Cloud?

In de nieuwe orde die na de corona crisis ontstaat is veel ruimte voor hoortoestellen die op afstand kunnen worden geprogrammeerd, dat is wel duidelijk. Hoe pakt u dat het slimste aan en welke keuzes kunt u maken?

Audiciens in Nederland zijn zich volop aan het voorbereiden op een succesvolle herstart zodra de strikte crisis regels worden afgeschaald.

Hopelijk kunt u onder strikte hygiënische voorwaarden straks weer meer directe service bieden aan uw klanten en kunnen ook vervangings- en nieuwe aanpassingen worden opgestart. Audiciens die het slimst omgaan met de herstart en goed zijn voorbereid maken ook de beste kansen de verwachte golf van aanvragen voor nieuwe hoortoestellen naar zich toe te trekken.

Het jaar hoeft nog niet verloren te zijn, onze markt heeft straks nog ruim een half jaar om te herstellen en de verloren volumes te corrigeren. Goed horen is ‘hot’, juist nu. In de nieuwe orde die na de crisis ontstaat is natuurlijk veel ruimte voor hoortoestellen die op afstand in de Cloud kunnen worden geprogrammeerd, dat is wel duidelijk. Dit mede om voorbereid te zijn op de toekomst wanneer corona (of zijn valse broertje of zusje) onverhoopt nogmaals toeslaat. U biedt er een onderscheidende service mee voor uw klanten en het vormt dé toekomstige dienstverlening van audiciens: een mix van gedoseerd persoonlijk contact én service in de Cloud op afstand.

Op afstand uw klanten service bieden? Welk keuzes maakt u?

Hoortoestelfabrikanten maken beleidskeuzes in de technische architectuur van Hoorzorg op afstand. En dat kunt u ook doen. Hoortoestellen op afstand programmeren kan bij Starkey op twee manieren: (1) de zogenaamde asynchrone methode (niet gelijktijdig in contact met de klant) of (2) een realtime aanpassing met live contact met uw klant.

(1) Asynchroon Cloud programmeren.

De Asynchrone strategie heeft veel voordelen, voor uw klant maar óók voor u. Stel uw klant ondervindt een probleem of heeft een aanpaswens in een specifieke situatie waarmee hij te maken heeft. Hij maakt dan via de Thrive app eenvoudig een ticket aan, eventueel precies op dat moment dat hij in die luistersituatie is. Uw klant hoeft het probleem of de wens dus niet te onthouden of te noteren totdat hij bij u met een afspraak terecht kan via een realtime sessie.

En u maakt de wijzigingen op afstand op een moment dat het u ook zelf uitkomt. U stuurt uw wijzigingen naar uw klant en uw klant kan op zijn beurt de nieuwe instellingen beluisteren op elk gewenst moment.

Ook kan uw klant de nieuwe instellingen bijvoorbeeld in meerder situaties beluisteren om te kijken of het echt een verbetering is. Indien uw klant akkoord is kan hij de wijzigingen vervolgens zelf in zijn hoortoestel opslaan. U hoeft er dan niets meer aan te doen. Dit geeft rust en duidelijkheid in de gehele procedure en uw klant is er actief bij betrokken.

Uw klant maakt dus via de Thrive app een ‘ticket’ aan, maar voorwaarde daarvoor is dat eerst de ‘Zelfcheck’ wordt uitgevoerd, de unieke automatische diagnose functie van de Livio hoortoestellen. Het heeft immers voor u geen zin om een hoortoestel dat bijvoorbeeld verontreinigd is met cerumen bij te stellen. Uw klant beantwoordt een aantal vragen en is daarmee genoodzaakt zijn klacht zorgvuldig en helder te formuleren. Na het accepteren – of afwijzen – van de nieuwe instellingen, heeft de klant de gelegenheid om aan u aan te geven of hij tevreden is over de nieuwe instellingen.

Op deze manier kunt u 12 of zelfs meer klanten per uur op afstand service verlenen, zonder live verbinding en zonder bindende afspraken in uw agenda.

(2) Realtime Cloud programmeren.

U kunt de Thrive App ook gebruiken voor een realtime aanpassing waarbij u uw klant direct kunt helpen. Wanneer u contact heeft met uw klant via bijvoorbeeld Facetime of WhatsApp en het is wenselijk om een wijziging te maken in de instellingen dan vraagt u eenvoudig aan uw klant om in de App op ‘Snel Verzoek’ indienen te drukken. De huidige  toestelinstellingen worden direct via de Cloud naar uw software gestuurd en u kunt meteen de gewenste wijzigingen maken.

Zodra u dit gedaan heeft druk u op het ‘Cloud-opslaan’ icoon in de software. De door u gewijzigde instellingen komen vervolgens realtime binnen in de Thrive app van uw klant zodat uw klant deze direct kan beoordelen.

Welke optie kiest u?

Starkey biedt u dus twee mogelijkheden: uw klant maakt contact met u door middel van het aanmaken van een ticket óf u programmeert de toestellen tijdens een realtime videosessie. Dat laatste is zeker waardevol bij bepaalde klanten, het nadeel is echter dat u hiervoor altijd een afspraak moet maken met uw klant. Dat kost meer tijd dan Asynchroon programmeren en daarom heeft dit laatste dan ook onze voorkeur.

Webinar ‘Hoortoestellen programmeren op afstand’ met vijf StAr punten.

Onlangs hebben audiciens mee gedaan met de 30 minuten live Starkey Webinar ‘Programmeren op afstand’. Niet gezien maar wel belangstelling? Schrijf dan hier in voor de Replay van dit Webinar die u kunt volgen waar en wanneer u maar wilt. Houd uw StAr registratie bij de hand, automatisch worden dan vijf StAr scholingspunten voor u bijgeschreven.

Wilt u meer informatie over ‘Hoorzorg waar u ook bent?

Neem dan gerust contact met ons op, wij adviseren u graag!

Accountmanagers Starkey Nederland
Suzanne Bus | [email protected] – 06-183 542 27
Jeroen Douw |[email protected] – 06-220 620 70

Starkey Hearing Technologies
KIND HOREN | Distributeur voor Nederland en België
Laan van de Leeuw 50
7325 PB Apeldoorn
055 360 21 11

[email protected]

www.kindhoren.com

www.starkey.nl