Nationale Valpreventieweek vandaag van start!

Vandaag is de eerste dag van de jaarlijkse Valpreventieweek, georganiseerd door VeiligheidNL. De week loopt van 28 september tot en met 4 oktober. Samen met diverse partners, waaronder Starkey, wordt extra landelijke aandacht gevraagd voor valrisico en -preventie. Vallen vormt een groot probleem onder ouderen binnen de volksgezondheid.

Wat kunt u doen in uw winkel?

VeiligheidNL vraagt professionals om in de valpreventieweek zoveel mogelijk te signaleren op een verhoogd valrisico door het stellen van de volgende vragen. Blijken uw klanten een verhoogd valrisico te hebben dan kunt u hen adviseren hulp te zoeken.

Wist u dat

  • Ten val komen de meest voorkomende oorzaak is van fataal letsel onder oudere volwassenen.
  • In Nederland iedere 6 minuten een oudere volwassene valt.
  • Licht slechthorende personenen drie keer zo vaak in het verleden ten val zijn gekomen
  • Per 10 dB gehoorverlies het risico op vallen 1,4 keer hoger wordt

Help ook mee met hoortoestellen

Zoals hierboven benoemd kan een verbeterd gehoor bijdragen aan het voorkomen van vallen. Daarom is de Valpreventie week een goed moment om uw steentje bij te dragen en hen weer een goed gehoor en meer stabiliteit te bezorgen. Daarnaast zijn er ook nog hoortoestellen die een specifieke bijdrage leveren op het gebied van vallen.

Starkey Livio (Edge) AI

De Starkey Livio (Edge) is het enige hoortoestel met valdetectie en -alarmering. Dankzij geïntegreerde sensoren kan het apparaat herkennen wanneer een hoortoesteldrager ten val komt en alarmeert het de vooraf geselecteerde personen. Zo blijft de dragen zelfstandiger en voelt zich veilig, terwijl de mantelzorger ook meer gemoedsrust kan genieten.

Verder biedt Starkey ook specifieke Analyse Val Risico software en komen ze binnenkort met een heuse Balance app.

Meer weten?

Bekijk hier de Starkey brochure of ga naar www.starkey.nl