Phonak onthult Virto Black: een volledig verbonden hoortoestel in de vorm van een oordopje

Phonak daagt percepties van hoortoestellen uit met de première van Phonak Virto Black, een volledig verbonden in-het-oor (IHO) hoorapparaat dat baanbrekende Marvel-hoortechnologie combineert met de stijl van moderne oordopjes.

Virto Black is het eerste op maat gemaakte hoortoestel van Phonak met de voordelen van Marvel-technologie, waaronder universele Bluetooth-streaming, handsfree bellen en een gepersonaliseerde luisterervaring via de myPhonak-app. In combinatie met een Roger-accessoire kunnen dragers van Virto Black ook tot 10x beter horen dan normaal horen in lawaaierige situaties en over afstand door het Roger-signaal rechtstreeks in beide oren te streamen.1

Een wereld van connectiviteit

Virto Black is een op maat gemaakt hoortoestel dat rechtstreeks streamt vanaf zowel iOS®, Android ™ of vrijwel elk ander Bluetooth®-audioapparaat. Het beschikt over maximaal 16 functies voor hoorprestaties die samenwerken om dragers te helpen contact te maken met iedereen in hun leven. Ondertussen werkt de microprocessorchip tegelijkertijd op vijf draadloze protocollen, waaronder Bluetooth Classic, Bluetooth LE, Binaural VoiceStream Technology ™, Airstream Technology ™ en Roger, waardoor de draadloze connectiviteit wordt geboden die hoortoesteldragers tegenwoordig verwachten.

Met Virto Black kunnen hoortoesteldragers een telefoongesprek beantwoorden, beëindigen of weigeren met een simpele druk op een knop, terwijl ze hun telefoon in hun zak, tas of op een tafel in de buurt houden. Met ingebouwde microfoons kunnen dragers hun apparaten gebruiken als draadloze headsets, wat resulteert in echte handsfree gesprekken.

Aan de buitenkant op maat gemaakt, aan de binnenkant gepersonaliseerd

Alle Virto Black hoortoestellen zijn op maat gemaakt met behulp van de nieuwste 3D-printtechnologie en vervolgens vakkundig met de hand geassembleerd. Zo zit het toestel de hele dag comfortabel in het oor. Aan de binnenkant levert Virto Black een gepersonaliseerde luisterervaring dankzij biometrische kalibratie, die 1.600 unieke datapunten van iemands oorafdruk analyseert om directionele microfoonplaatsing te optimaliseren en een exacte pasvorm te garanderen.

In tegenstelling tot traditionele oordopjes betekent de aangepaste pasvorm van Virto Black dat de apparaten de hele dag comfortabel kunnen worden gedragen en tijdens het sporten niet uitvallen. De geavanceerde hoortechnologie vergemakkelijkt betere communicatie met vrienden en geliefden in plaats van de drager te beperken tot een eenmalige consumptie van gestreamde inhoud die gebruikelijk is bij sommige oordopjes.

Het stigma van het hoortoestel confronteren

Alleen al in de VS zijn bijna 40 miljoen mensen met gehoorverlies, vijf procent van de wereldbevolking, en de gemiddelde persoon wacht zeven jaar om een ​​behandeling te zoeken2. Ondanks enorme technologische vooruitgang en een groeiend aantal onderzoeken dat onbehandeld gehoorverlies koppelt aan gezondheidsproblemen, worden hoortoestellen nog steeds in het algemeen als ongewenst beschouwd.

Virto Black is ontworpen om de lijnen te vervagen en mensen te helpen sneller een oplossing te zoeken dankzij het stijlvolle ontwerp en de innovatieve technologie voor hoortoestellen die zelfs geschikt zijn voor ernstige gehoorverliezen. Een recent onderzoek onder meer dan 600 mensen over de hele wereld onthulde dat, voor personen die geen hoortoestellen dragen, individuen Virto Black zouden kiezen in vergelijking met traditionele in-het-oor-hoortoestellen.3 Dit was het meest prominent in de leeftijd van 18-56 jaar, wat suggereert dat de jongere dragers misschien comfortabeler zijn met een ​​gewaagd, stijlvol product als Virto Black.

Award winner op CES 2020

De Phonak Virto Black was aangekondigd op de 2020 Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. Daar won het de Engadget Award voor ‘Best Accessibility Tech’. Virto Black is sinds 21 februari in Nederland beschikbaar zijn via de audicienswinkel.

  1. Thibodeau, L. (2014). Comparison of speech recognition with adaptive digital and FM wireless technology by listeners who use hearing aids. American Journal of Audiology, 23(2), 201-210
  2. Deafness and hearing loss: World Health Organization; 2019. Retrieved from https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/deafness-and-hearing-loss
  3. Stockton, R. (2018) Market Research ID1345. Please contact [email protected] if you are interested in further information.