Phonak Roger On™ is de nieuwe oplossing voor hoortoestel- en cochleair implantaat dragers

Phonak kondigt aan dat de Roger On-microfoon beschikbaar is voor consumenten die hoortoestellen of cochleaire implantaten dragen. De langverwachte Roger On is de nieuwste toevoeging aan het Phonak Roger-portfolio en is ontworpen om consumenten met hoortoestellen of cochleaire implantaten te helpen bij beter spraak te verstaan in uitdagende situaties zoals bij achtergrondlawaai en spraakverstaan op afstand. Binnen een maand na ontvangst van de prestigieuze Red Dot Award voor zijn hoge ontwerpkwaliteit, is de Roger On nu ook de ontvanger van de iF Design Award 2021 en de German Innovation Award.

Belangrijkste voordelen van de Roger on:

  • MultiBeam 2.0-technologie* – selecteert de luisterrichting met de beste signaal-ruisverhouding (SNR) en laat de consument de spreker beter lokaliseren. Het is aangetoond dat MultiBeam-technologie het spraakverstaan ​​in een groepsgesprek tot 61% verbetert in 75 dBA aan ruis, vergeleken met het alleen dragen van hoortoestellen.1
  • Verbeterde interviewmode – beschikt over interviewmode 2.0 met drie microfoons waarmee consumenten kunnen inzoomen op een gesprek op afstand door simpelweg te richten. Roger On verdubbelt de prestaties met interviewmode 2.0 in vergelijking met alleen hoortoestellen bij achtergrondgeluid op twee meter afstand.**
  • De nieuwe myRogerMic-app – Met de nieuwe myRogerMic-app kunnen consumenten de luisterrichting met hun smartphone vastzetten of wijzigen voor een persoonlijkere luisterervaring. Met de app kunnen de consumenten ook de aangepaste instellingen opslaan, de microfoonstatus bekijken en de microfoons dempen en het dempen weer opheffen.

“We weten dat verstaan met achtergrondgeluid of spreken vanaf de andere kant van de kamer een uitdaging blijft voor sommige dragers van hoortoestellen of cochleaire implantaten – en dat was vóór de 1,5m afstand en het dragen van mondmaskers”, zegt Jon Billings, Vice-President Phonak Marketing. Daarom zijn we zo enthousiast over de nieuwe Roger On. “Het combineert verstaanprestaties, gebruiksgemak en veelzijdigheid in een kleine externe microfoon die in vrijwel elke luistersituatie kan worden gebruikt.”

Ontworpen voor veelzijdigheid

Roger On is compatibel met bijna elk hoortoestel en cochleair implantaat en schakelt automatisch tussen de verschillende microfoonstanden, afhankelijk van of het op een tafel wordt gebruikt, op kleding wordt geklemd of in de hand wordt gehouden. In de presentatormodus activeert een versnellingsmeter een microfoonstand die altijd naar boven wijst om ervoor te zorgen dat de spraakkwaliteit onafhankelijk van de positie behouden blijft.*** De Roger On kan worden aangesloten op een tv, laptop of ander apparaat voor hoogwaardige audiostreaming in stereo en heeft ook een IP54-classificatie voor bescherming tegen spattend water.

Award-Winning Desgin

Roger On is nu de ontvanger van drie felbegeerde prijzen voor productontwerp en innovatie. Onlangs is de Roger On geëerd met de iF Design Award 2021 in de productdiscipline, deels vanwege zijn grote multifunctionele knop en duidelijke display, en ontving ook de German Innovation Award 2021 voor zijn gebruikersvoordelen, functionaliteit en gebruiksgemak. Vorige maand ontving Roger On een “Red Dot” Award, een van de meest internationaal gewilde kwaliteitskeurmerken voor uitstekend productontwerp.

Roger On wordt geleverd in de kleuren champagne en graphite gray, laadt op via USB-C en de gebruiksduur is 8 uur bij volledig opladen. De Roger On is beschikbaar via de audicienswinkel en audiologische centra in Nederland.

* MultiBeam 2.0-technologie is alleen mogelijk bij hoortoestellen met RogerDirect

** Gebaseerd op ABC-MRT16, technische metingen gedaan bij RISE (Research Institute of Sweden) 10 november 2020.

*** Volgens technische metingen bij RISE (Research Institute of Sweden) 16 april 2019.

  1. Thibodeau LM (2020). Voordelen bij spraakherkenning in lawaai met draadloze microfoons op afstand in grote groepen. Tijdschrift van de American Academy of Audiology, 31 (6), 404-411. https://doi.org/10.3766/jaaa.19060