Specsavers breidt assortiment hoortoestellen uit

Vanaf deze maand breidt Specsavers haar assortiment hoortoestellen uit. De nieuwe oplaadbare hoortoestellen hebben een 360 graden omgevingsbewustzijn en zorgen voor beter verstaan in complexe luistersituaties. Met deze introductie waarborgt de hoorzorgspecialist een ruime keuze van innovatieve hoortoestellen binnen de vergoeding van de basisverzekering.

Beter verstaan in complexe situaties

De nieuwe hoortoestellen zijn afkomstig van een toonaangevende fabrikant in hoortechnologie en zijn uitgebracht onder het eigen label van Specsavers, Advance. Het 360 graden omgevingsbewustzijn zorgt ervoor dat je duidelijk hoort waar het geluid vandaan komt. Met deze hoortoestellen wordt bovendien een grote stap gezet op het gebied van spraakverstaanbaarheid in complexe situaties. Daarnaast wordt muziek optimaal weergegeven en afgespeeld op de hoortoestellen. Dit is bijzonder, omdat hoortoestellen vaak meer op spraak zijn gericht. Kortom, de hoortoestellen bieden een complete en natuurlijke luisterervaring, ook in complexe hoorsituaties.

“Niets is zo persoonlijk als geluid en geluidsbeleving. Dat is ook het geval met hoortoestellen. Iedere fabrikant heeft daarbij een eigen filosofie over complexe luistersituaties en hoe klanken moeten klinken. De afgelopen jaren hebben we flink geïnvesteerd in ons assortiment. Met deze uitbreiding van een derde fabrikant bieden we een nog ruimere keuze voor onze audiciens, en daarmede onze klanten. Uiteraard hebben we deze hoortoestellen direct beschikbaar gemaakt in de verzekerde zorg”, aldus Wouter van der Hoeven, General Manager Audiology bij Specsavers.

Toegankelijke hoorzorg

De filosofie van Specsavers is om hoorzorg toegankelijk voor iedereen te maken. Dit houdt in dat zij innovatieve hoortoestellen beschikbaar stelt binnen de verzekerde zorg. Zo was Specsavers begin 2021 één van de eerste grote hoorzorgketens die oplaadbare hoortoestellen met direct streaming voor Android en iOS binnen de verzekerde zorg aanbood. Inmiddels bedraagt het aandeel verkochte oplaadbare hoortoestellen binnen Specsavers ongeveer 80 procent.

Ook deze nieuwe hoortoestellen binnen het Advance-assortiment zijn oplaadbaar en bieden direct streaming aan voor Android en iOS. De hoortoestellen zijn verkrijgbaar vanaf categorie 3. Op deze manier waarborgt Specsavers dat ook innovatieve hoortoestellen, die zorgen voor het beter verstaan van spraak in complexe luistersituaties en een optimale weergave van geluid hebben, binnen de vergoeding van de basisverzekering verkrijgbaar zijn.