Starkey en OrCam gaan samenwerken

Starkey Hearing Technologies – een van de grootste fabrikanten in de audiologische industrie – en OrCam Technologies, marktleider op het gebied van kunstmatig zicht door AI, integreren hun technologieën om mensen met zowel gehoor- als gezichtsverlies te helpen. Het resultaat is een oplossing die Livio Edge AI-hoortoestellen koppelt aan draagbare OrCam MyEye-apparaten via een draadloze verbinding. Dit geeft tegelijkertijd zowel gehoorverbetering als audiocommunicatie van de visuele wereld aan een gebruiker.

“Livio AI verandert hoortoestellen in multifunctionele, verbonden gezondheidsapparaten met geïntegreerde sensoren en kunstmatige intelligentie”, vertelt Achin Bhowmik, Ph.D., Chief Technology Officer van Starkey. “Door Artificial Intelligence te gebruiken, overbruggen we de kloof tussen de gezondheid van het gehoor van gebruikers en hun algemene gezondheid en welzijn. Door deze samenwerking met het OrCam MyEye-apparaat kunnen we nog succesvoller in het verbeteren van de menselijke perceptie en cognitie en deze te versterken met geavanceerde technologie”.

Livio Edge AI-hoortoestellen van Starkey combineren toonaangevende geluidskwaliteit en geluidsverwerking voor uitdagende luisteromgevingen. Met een simpele dubbele tik brengt Edge Mode de kracht van kunstmatige intelligentie binnen handbereik voor de gebruiker, door onmiddellijk een analyse van de akoestische omgeving uit te voeren en meteen aanpassingen aan te brengen gebaseerd op AI.

OrCam MyEye, draadloos en lichtgewicht, is de meest geavanceerde draagbare ondersteunende technologie voor blinden of slechtzienden. Het apparaat – ter grootte van een vinger – zorgt voor meer onafhankelijkheid door toegang te bieden tot visuele informatie. Deze wordt gecommuniceerd via audio – handsfree, aangezien het apparaat kan worden bevestigd aan een bril. OrCam MyEye maakt gebruik van kunstmatige intelligentie en leest gedrukte en digitale tekst discreet hardop – vanaf elk oppervlak – in realtime. Het apparaat herkent ook gezichten van mensen, evenals consumentenproducten, kleuren, bankbiljetten en meer. Allemaal offline, zonder dat een smartphone of wifi nodig is, wat resulteert in realtime audiocommunicatie terwijl de privacy van gegevens wordt gewaarborgd.

Bij koppeling met een Livio Edge AI-hoortoestel wordt de audio van OrCam MyEye draadloos naar het hoortoestel gestreamd.

Geïnteresseerde consumenten kunnen de Starkey/OrCam-technologie aanschaffen door contact op te nemen met hun audicien of opticien. Professionals kunnen contact opnemen met KIND HOREN, vertegenwoordiger van Starkey Hearing Technologies Benelux.

Voor meer informatie over Starkey Livio Edge AI, klik hier.
Voor meer informatie over OrCam MyEye, klik hier.