Starkey is 100% Android compatible!

Starkey werkt intensief samen met het eveneens Amerikaanse Google, bijvoorbeeld voor de ontwikkeling van Starkey’s ‘Hearing Care Anywhere’ Telehealth oplossing.

Maar die samenwerking maakte al ruim een jaar geleden óók Direct Streaming van het audiosignaal van bijvoorbeeld telefoon naar Starkey hoortoestellen mogelijk. En dan ook nog met de allernieuwste Bluetooth Low Energy (BLE) wat opmerkelijk minder energie verbruikt dan Bluetooth Classic. BLE biedt niet alleen het voor hoortoestellen belangrijke lage vermogensverbruik, met BLE kunnen alle apparaten draadloos aan elkaar worden gekoppeld waarin het hoortoestel een centrale netwerkpositie inneemt.

Met ASHA (Android Streaming for Hearing Aids) kan hoge kwaliteit audio vanaf Android telefoons in stereo direct richting beide Starkey Livio hoortoestellen worden gestuurd. Dit geldt zowel voor telefoongesprekken als voor muziek. ASHA is beschikbaar vanaf Android versie 10. De techniek is doorontwikkeld door Google in nauwe samenwerking met de R&D teams van Starkey.

Het Android besturingssysteem (bijvoorbeeld in Samsung smartphones) heeft in Nederland een marktaandeel van 65%. Het is dus een zeer belangrijk marktsegment en door inzet van het ASHA protocol kunnen dus veel meer mensen genieten van de superieure connectiviteitsmogelijkheden van Starkey hoortoestellen.

Samsung en Starkey hebben recent gewerkt aan een aantal belangrijke verbeteringen die de streaming kwaliteit en stabiliteit tussen de Starkey Livio hoortoestellen en Samsung smartphones ten goede komen. ASHA is beschikbaar voor vrijwel alle Samsung Galaxy modellen inclusief de nieuwste S20 en voor de Google pixel 3 en 4 series.

Op www.starkey.nl/hoortoestellen vindt u altijd een actuele lijst van alle compatible smartphones.

Accountmanagers Starkey Nederland
Suzanne Bus | [email protected] – 06-183 542 27
Jeroen Douw | [email protected] – 06-220 620 70

Starkey Hearing Technologies
KIND HOREN | Distributeur voor Nederland en België
Laan van de Leeuw 50
7325 PB Apeldoorn
055 360 21 11

[email protected]
www.kindhoren.com
www.starkey.nl