Unitron FLEX:UPGRADE ook voor Discover Next en Blu beschikbaar

Unitron biedt al enige jaren de mogelijkheid om hoortoestellen een upgrade te geven, zo ook voor de Discover Next (ZN) en Blu (vrij markt). Dit geeft jou als audicien veel flexibiliteit tijdens je aanpassingen én daarna. Het heet dan ook niet voor niets FLEX:UPGRADE. Graag geeft Unitron een aantal voorbeelden van hoe je FLEX:UPGRADE toe kunt passen. Maar eerst een korte uitleg over hoe het in zijn werk gaat.

Als je een Unitron hoortoestel aanpast dat niét al het hoogste technologieniveau heeft, dan heb je altijd de mogelijkheid om een upgrade te doen naar een hoger technologieniveau. Je doet dit in de aanpassoftware TrueFit. Je koppelt de hoortoestellen, kiest voor het niveau waar je naar wilt upgraden en start het upgradeproces. Je krijgt hierbij altijd de keuze om een transfer van de bestaande instellingen te doen, of een nieuwe aanpassing te starten. Die eerste upgrade is altijd een tijdelijke. Het kost jou en je cliënt niets en is klaar in vijf minuten. Je cliënt probeert dit enkele weken uit, waarna de upgrade definitief kan worden gemaakt, of wordt teruggedraaid.  

Praktijkvoorbeeld 1: veranderde hoorbehoeften

Stel, je cliënt probeert toestellen van het RIC-type Moxi B3-R. Ze bevallen goed en cliënt besluit tot aanschaf over te gaan. Door Coronamaatregelen valt er sociaal gezien weinig te beleven. Maar als er na een jaar geen maatregelen meer nodig zijn, kan cliënt weer van alles ondernemen met haar vriendinnen. Heel gezellig, maar ze merkt wel dat ze moeite heeft met verstaan, vooral in situaties met achtergrond geluid. Jij doet je uiterste best om haar hierbij te helpen, maar loopt tegen de grenzen van dit type toestel aan. Je besluit hierop een upgrade te doen naar een Moxi B9-R, waarbij jouw cliënt hulp krijgt van binauraal werkende technieken voor een betere signaal/ruis verhouding. Dit helpt haar enorm, zo blijkt, als ze dit een maand probeert. Je maakt de upgrade definitief. Je berekent haar geen heel hoortoestel, maar alleen het verschil tussen het oude niveau 3 en het nieuwe niveau 9. Een resultaat dat beide partijen tevreden stelt.

Praktijkvoorbeeld 2: flexibele voorraad

Stel, een ervaren cliënt is geïnteresseerd in nieuwe AHO-hoortoestellen met directe connectiviteit die vergoed worden. Cliënt wil de proef graag snel starten, liefst meteen. Je hebt een DX Stride M 7 in gedachten, maar hebt alleen nog een set DX Stride M 3 op de plank liggen. Je sluit ze aan en doet meteen een tijdelijke upgrade naar het niveau 7 en start de proef. Bij de controleafspraak heeft cliënt nog een paar dingetjes die beter kunnen, maar het bevalt de cliënt al behoorlijk goed. Jij bestelt nieuwe DX Stride M 7’s en als ze binnen zijn programmeer je die met de instellingen van de ge-upgrade toestellen. Bij de eindcontrole lever je de nieuwe toestellen uit, rond de proef af en neemt de ge-upgrade toestellen weer retour. Een resultaat dat beide partijen tevreden stelt.

Je ziet, er zijn verschillende toepassingen van FLEX:UPGRADE mogelijk en zo zijn er nog veel meer te bedenken. Heb je nog vragen hierover, over de techniek, of wil je de mogelijkheden van FLEX:UPGRADE voor jouw winkel bespreken, neem dan gerust contact op met je accountmanager.

www.unitron.com