Unitron Stride B-UP – Krachtig door presets

Nog maar net op de markt, maakt de nieuwe Stride B-UP nu al indruk. Deze krachtpatser (141/84) combineert de directe Made For All connectiviteit, inclusief RogerDirect, met indrukwekkende features voor een betere Signaal/Ruis verhouding. Maar, zoals u weet is niet iedere zwaar slechthorende cliënt gediend van moderne geluidsbewerkingen. Daarom heeft u de mogelijkheid bij de aanpassing als startpunt te kiezen voor één van drie presets, die elk hun eigen instellingen hebben. Zo kunt u goed aansluiten op wat de client gewend is en creëert u de optimale start!

Presets, hoe werkt dat?

Op moment dat u een hoortoestel voor het eerst aanpast, maakt u altijd gebruik van een rekenregel. Dat kan de NAL-NL2 zijn, of DSL, of een fabrikant-eigen rekenregel. De keuze met welke rekenregel u aanpast, daar staat u vaak niet bij stil. U kiest, zeker bij startende hoortoesteldragers, meestal voor de standaard rekenregel van de betreffende aanpassoftware. Een enkele keer wijkt u daarvan af. Bij de zwaarst slechthorenden echter, zult u hier vaker bij stil moeten staan.

Bij de aanpassing van de Stride B-UP start u met een keuze voor een preset. De beschikbare presets zijn Modern, Conventioneel en Klassiek. Kiest u een preset, dan wordt daarmee niet alleen een rekenregel gekozen, ook bepaalt de preset o.a. de instellingen voor directionaliteit, ruisonderdrukking en spraak versterking (speech enhancement). Hiermee komt u veel sneller op het geluid dat cliënt bevalt, dan dat u allerlei instellingen één voor één aanpast. Met de keuze voor de Preset Klassiek wordt gebruik gemaakt van de DSL rekenregel, vindt er geen ruisonderdrukking plaats én is de directionaliteit ingesteld op Omni. Het doel is hiermee cliënt zoveel mogelijk te laten horen. Kiest u voor de preset Modern, dan is alles erop gericht om cliënt zo goed mogelijk te laten verstaan. En u raadt het al, de preset Conventioneel zit daar tussenin.

Snelle tevredenheid door aansluiting op wat de client gewend is

En juist voor de zwaarst slechthorenden die volledig afhankelijk zijn van hun hoortoestel(len), meestal ruim vijf jaar hetzelfde geluid hebben gehoord en er vaak tegenop zien om met iets nieuws te beginnen, is het prettig om een beter startpunt te kunnen kiezen bij de aanpassing van de toestellen. En kiest u voor een preset als startpunt, dan nog kunt u daarna van alles aanpassen en uiteindelijk zelfs op de instellingen uitkomen die horen bij een andere preset.

Met de Unitron Stride B-UP presets maakt u een sterke start én behoudt u alle vrijheid.

Meer weten?

Beluister ook onze podcast over de Stride B-UP (o.a. Spotify)

www.anchor.fm/unitronnl/episodes