CI-informatiebijeenkomsten in oktober en december: unieke samenwerking CI en hoortoestel

Bent u op zoek naar informatie over een cochleair implantaat (CI) en vraagt u zich af hoe het is om te horen met een CI? Bent u benieuwd wat de unieke samenwerking tussen een CI en een hoortoestel van Phonak en Advanced Bionics uw klant of kleinste klant kan bieden? En wat komt er allemaal kijken bij een CI-traject, de operatie en revalidatie? Kom dan op 19, 23 oktober, 11 of 12 december 2017 in contact met (ouders van) CI-gebruikers en ontdek de (on)mogelijkheden van een CI.

Wanneer uw klant slechthorend is en hoortoestellen niet voldoende meer helpen, kunt u in aanmerking komen voor een CI. Een CI is niet eerst uit te proberen, zoals een hoortoestel. Er wordt een keuze gemaakt voor iets wat nog niet bekend is en waar naderhand niet op terug kan worden gekomen. Zo’n beslissing wordt niet zomaar gemaakt. Daarom is het belangrijk om te weten hoe een CI precies werkt en wat er te verwachten is op basis van ervaringen van CI-gebruikers.

Tijdens de CI-informatiebijeenkomst vertelt een CI-gebruiker wat zijn/haar CI voor hem/haar betekent en hoe het is om met een CI (en hoortoestel) te horen. Een audioloog en logopedist van CI-fabrikant Advanced Bionics is aanwezig en geeft uitleg over de werking van een CI, de mogelijkheden omtrent draadloze accessoires en de samenwerking met een hoortoestel op het andere oor voor unieke oor-tot-oor-communicatie.

Stel je vragen aan CI-gebruikers

Na deze inleiding is er volop gelegenheid voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen. Schuif aan tafel bij één van de aanwezige (ouders van) CI-gebruikers en vraag hem of haar het hemd van het lijf. Of loop nog even langs bij de audioloog voor meer informatie over de (on)mogelijkheden van een CI  al dan niet in combinatie met het unieke bimodale hoortoestel van Phonak en AB.

imodale Hooroplossing van Advanced Bionics en Phonak

De Naída bimodale hooroplossing van AB en Phonak levert het eerste hoortoestel dat speciaal is ontworpen om samen te werken met een cochleair implantaatsysteem. Deze oplossing bestaat uit de Naída CI-spraakprocessor en het Naída Link-hoortoestel.

Doordat ze hetzelfde platform gebruiken, kunnen de Naída-apparaten met elkaar communiceren; een voordeel dat geen enkele andere combinatie van een hoortoestel en cochleair implantaat kan bieden. Benieuwd naar de eerste ervaringen? Drie CI-gebruikers vertellen erover op de website van Phonak Club.

Datum en tijdstip

  • Donderdagmiddag 19 oktober 2017 van 13.00 tot 16.00 uur (inloop met koffie om 12.30 uur)
    Maandagavond 23 oktober 2017 van 19.00 tot 22.00 uur (inloop met koffie om 18.30 uur)
  • Maandagavond 11 december 2017 van 19.00 tot 22.00 uur (inloop met koffie om 18.30 uur)
    Dinsdagmiddag 12 december 2017 van 13.00 tot 16.00 uur (inloop met koffie om 12.30 uur)

Locatie van de bijeenkomst

Advanced Bionics en Phonak (gebouw Sonova)
Laanakkerweg 4
4131 PA Vianen

Aanmelden

Overweegt uw klant een cochleair implantaat? Nodig ze dan uit voor een bijeenkomst. Laat bij de aanmelding aangeven met hoeveel personen uw klant graag wilt komen en waarom u wilt deelnemen aan deze bijeenkomst. Aanmelden kan via het aanmeldingsformulier.

Aanwezige hulpmiddelen

Schrijftolk, solo-apparatuur (SoundField van Phonak en Roger MyLink)

Vragen?

Heeft u vragen over deze bijeenkomsten? Laat het weten! Neem dan contact op met Doof.nl via 030-3040032 of [email protected].