Informatiebijeenkomsten tinnitus tijdens Week van het Oorsuizen

Stichting Hoormij organiseert voor de 5e keer de Week van het Oorsuizen. Dit zal plaatsvinden van 4 tot en met 9 februari 2019. Tijdens deze 5e editie zal er met name aandacht zijn voor de verschillende fases van acceptatie van Tinnitus.

Deze week zullen er verschillende activiteiten plaatsvinden en zijn er diverse informatiebijeenkomsten. Ook is er een Tinnitus Symposium in Rotterdam op 9 februari 2019. Stichting Hoormij zet zich in om mensen te helpen door ze te wijzen op het aanbod aan hulpverlening en middels voorlichting, lotgenotencontact en belangenbehartiging

Wat is tinnitus nou eigenlijk?

Het is het waarnemen van een piep, brom, fluit, suis, gepomp of ander geluid in het hoofd of in één of beide oren. Dit allemaal zonder dat er een externe geluidsbron aanwezig is. In de volksmond noemen we dit ook wel oorsuizen. Goede voorlichting en preventie zijn belangrijk bij het hebben van deze aandoening. Het geluid kan zelfs zo indringend zijn dat het invloed kan hebben op alle facetten van je leven.

Strijd

Het hebben van tinnitus kan een strijd zijn met jezelf, voor acceptatie of met andere mensen in je omgeving die niet veel snappen van wat je meemaakt. Heb je de diagnose oorsuizen gekregen, dan krijg je vaak te horen van de arts; “Leer er maar mee leven.” Medisch gezien is er in vrijwel alle gevallen niet veel aan te doen. Je zal het moeten gaan accepteren.

Meer informatie

www.stichtinghoormij.nl