Internationale dag van het gehoor

Ook dit jaar was het weer World Hearing Day. Dit wordt jaarlijks gehouden op 3 maart om het bewustzijn te vergroten over hoe je doofheid en gehoorverlies voorkomt. Maar ook om gehoorzorg over de hele wereld te bevorderen.

Elk jaar zit er een thema aan verbonden dat wordt uitgekozen door de WHO (World Hearing Organization). Er wordt een brochure ontwikkelt over het onderwerp op basis van het beste beschikbare materiaal zoals posters, banners, infographics en presentaties. Deze materialen worden gedeeld met partners in de overheid en het maatschappelijk middenveld overal ter wereld, evenals met WHO-collega’s in de hele organisatie. Op het hoofdkantoor in Genève organiseert de WHO jaarlijks een seminar van de World Hearing Day. In de afgelopen jaren hebben een toenemend aantal lidstaten en andere partneragentschappen zich aangesloten bij de World Hearing Day door een scala aan activiteiten en evenementen in hun land te organiseren. WHO nodigt alle belanghebbenden uit om deel te nemen aan dit wereldwijde initiatief.

Dit jaar heeft de WHO aandacht gevraagd voor het belang van vroege identificatie en interventie voor gehoorverlies. Veel mensen leven met gehoorverlies terwijl ze dat zelf niet eens doorhebben. Het kan zijn dat ze niet beseffen dat ze bepaalde geluiden of woorden niet kunnen horen. Controle van het gehoor kan een eerste stap zijn om het probleem aan te pakken.

Meer informatie

www.who.int