Optiek Verhoeven/Verhoeven Hoorcomfort viert tienjarig bestaan

Optiek Verhoeven/Verhoeven Hoorcomfort in Veldhoven bestaat 10 jaar. Dat is natuurlijk reden voor een feestje. Op zaterdagmorgen 30 juni heeft Verhoeven een speciaal Hoorevent georganiseerd in lokale schouwburg De Schalm. 

Klanten kregen een uitnodiging om langs te gaan en een introducee mee te nemen. Hier werd zeer enthousiast op gereageerd. Binnen een week waren de 175 beschikbare plaatsen vergeven. Voor iedereen die buiten de boot viel, wordt in het najaar een tweede evenement georganiseerd.

Er werd gezocht naar een nieuwe manier om in contact te komen met klanten en potentieel nieuwe klanten. Na een zeer gewaardeerd ontvangst met koffie en gebak begon het ochtendprogramma, dat in samenwerking met Oticon tot stand kwam.

In de foyer stonden een aantal demo-opstellingen, waarmee klanten het verschil konden horen tussen verschillende technologieniveau’s van hoortoestellen. Ook was er een virtual realitybeleving van de Oticon OPN en konden mensen randapparatuur uitproberen. Voor goed horende mensen/partners was het bijzonder leuk en leerzaam om eens te horen hoe geluid via een hoortoestel klinkt.

In de zaal werden drie presentaties gehouden.De eerste was een fotoboek met foto’s gerelateerd aan gehoorverlies. Dit om het probleem te duiden en inzichtelijk te maken wat de impact van gehoorverlies kan zijn op het leven van de slechthorende. Tijdens de tweede presentatie werd verteld over het ontstaan van gehoorverlies, het ontstaan van Verhoeven Hoorcomfort en leuke anekdotes over het gehoor. Audicien Mike Roos stelde met zijn anekdote een centrale vraag: Wat is erger? Doof of Blind? Blind lijkt in eerst instantie erger, maar toen Mike in zijn verhaal vroeg: “als ik met een dove en blinde vriend naar een gezellige feestavond ga, wie heeft er de leukste avond?” werd dit al genuanceerd. In sociale aangelegenheden heeft doof zijn een veel grotere impact.

Tot slot presenteerde Taco Drok van Oticon de nieuwste innovaties in hoortoesteltechnieken, hij ging in op de ontwikkeling van OPN en hoe deze toestellen de slechthorende helpen om met meer energie de dag door te komen.

Optiek Verhoeven/Verhoeven Hoorcomfort laat ons weten terug te kijken op een bijzonder geslaagde dag, waarop ze louter positieve reacties op hebben ontvangen.

Bekijk hier het sfeerverslag 

Meer informatie

www.verhoeven-hoorcomfort.nl