Signia Nx hoortoestel technologie creëert nieuwe standaarden voor natuurlijk geluid en spontane acceptatie

Tijdens de 62e editie van de International Congress of Hearing Aid Aciusticians in Nuremberg, Duitsland, presenteert Sivantos haar volgende generatie Signia hoortoestel technologie: Signia NxTM. De technologie is ontwikkeld om de spontane acceptatie van het eigen stemgeluid bij 75% van ontevreden hoortoesteldragers te verbeteren.

Met deze introductie zijn Signia Nx hoortoestellen ’s werelds eerste die de eigen stem van de hoortoesteldrager, geheel onafhankelijk van andere omgevingsgeluiden, inclusief stemmen van andere mensen, verwerken. Hierdoor zullen de hoortoesteldragers hun eigen stem beleven als natuurlijk terwijl ze ook de geluiden uit hun omgeving, op gepaste wijze versterkt, kunnen horen. Signia’s gepatenteerde Own Voice Processing (OVP™) maakt dit dankzij de nieuwe chiptechnologie, mogelijk.

De Signia Nx hoortoestel generatie verbetert daarnaast ook de connectiviteit en streaming mogelijkheden dankzij de Ultra HD e2e en Bluetooth®2 draadloze technologieën. Audiciens en hun klanten zullen nog meer profiteren van Signia TeleCare™ 3.0, dat audiciens in staat stelt om online afspraken te regelen en de hoortoestellen van klanten op afstand in te stellen.

Een bijzondere uitdaging: het geluid van de eigen stem

Eén van de grootste problemen voor hoortoesteldragers is het onnatuurlijke geluid van hun eigen stem door de versterking van het hoortoestel. Veel hoortoesteldragers erkennen dat zij ontevreden zijn met de manier waarop ze hun eigen stem horen. Dit is in het bijzonder lastig voor mensen die voor het eerst een hoortoestel dragen en voor hen die een licht of gemiddeld gehoorverlies hebben. Zij klagen dat hun stem luid en onnatuurlijk klinkt. Tot dusver hebben audiciens geleerd om dit probleem te accepteren. Enkel het reduceren van de versterking kon het eigen stem probleem verbeteren, wat een negatief effect heeft op de algehele luisterprestaties of het vergroten van de venting, wat het verstaan van spraak in een rumoerige omgeving vermindert.

The elegant Signia Pure 312 Nx is het kleinste hoortoestel met Eigen Stem Verwerking, direct streaming en real-time afstelling op afstand, dankzij de unieke laser-cut Bluetooth® antenne voor algehele discretie.

Een slimme oplossing: dual processing en classificatie

Voortbouwend op het succes van het primax™ platform, heeft Signia dual processing ontwikkeld – van de eigen stem aan de ene kant en alle overige geluiden aan de andere – tot een wezenlijk onderdeel van de nieuwe Signia Nx chiptechnologie. De afkorting Nx staat voor “natural experience” verwijzend naar de natuurlijke geluidskwaliteit die het platform levert.
De dual processing functie van de chip helpt bij het repliceren van het natuurlijke horen. Door het dynamisch scannen en verwerken van de eigen stem van de hoortoesteldrager, via gepatenteerde OVP, terwijl tegelijkertijd het omgevingsgeluid separaat verwerkt wordt. Als onderdeel van dit proces levert de nieuwe technologie een driedimensionale classificatie in het detecteren van akoestische veranderingen, bewegingen en de gen stem van de hoortoesteldrager. Deze sleutelfunctie stuurt de automatische afstemming van de hoortoestel eigenschappen om in elke situatie te voldoen aan de behoeften van de hoortoesteldrager. Signia Nx hoortoestellen bieden een nieuw niveau van ruimtelijk horen, nauwkeurige lokalisatie en kristalhelder geluid in elke omgeving ongeacht hoe luidruchtig.

Een succesvolle samenwerking: Ultra HD e2e en Bluetooth

Ondanks dat veel hoortoesteldragers probleemloze connectiviteit eisen, hoeft dit niet ten koste te gaan van de algehele luisterprestatie en geluidskwaliteit. Dat is de reden dat het energiezuinige draadloze platform van Signia Nx “Ultra HD e2e” levert. De verbeterde continue binaurale link die verder gaat dan synchronisatie en zorgt voor een volledige uitwisseling van data en akoestische informatie tussen het linker en rechter hoortoestel. Deze leidende technologie maakt OVP en beter-horen-dan-normaalhorenden in moeilijke luisteromgevingen3 mogelijk

De Bluetooth capaciteiten van de Signia Nx toestellen bieden data en audio streaming vanaf zowel smartphones als TV. Bluetooth® stuurt verder het precisie-horen aan door het benutten van smartphone bewegingssensoren, het bijhouden van luisteractiviteit en het faciliteren van volledige real-time afstelling op afstand. De Signia Nx technologie kent ook het nieuwste antenne ontwerp, zoals een antenne laser-cut langs de behuizing van het Signia Pure 312 Nx hoortoestel waarmee dat het kleinste hoortoestel is met OVP en direct streaming.
Signia Nx’s chiptechnologie maakt de verbindingsmogelijkheden van het platform compleet met de myControl™ App, die bediening op afstand met 360º microfoonsturing levert, bewegingssensor data doorgeeft, geluidsbelasting en stemactiviteit weergeeft dit zijn indicatoren van auditieve gezondheid. En met een additioneel systeem, de Signia TeleLink, kunnen hoortoestellen ook op afstand worden bediend, zelfs wanneer Bluetooth® niet beschikbaar is, bijvoorbeeld in vliegtuigmodus.

TeleCare 3.0 stelt audiciens in staat om online afspraken te maken met volledige real-time afstelling op afstand.

Met TeleCare 3.0 kunnen audiciens zich proactief richten op de behoeften van hun klanten tijdens de proefperiode met de Signia Nx hoortoestellen. Dit unieke servicepakket maakt het mogelijk online afspraken te plannen via videogesprekken, de klant direct feedback te geven en ondersteuning te bieden direct na de eerste aanpassing in de winkel. En met de laatste versie van de ConnexxTM aanpassoftware kan de audicien een volledige real-time afstelling op afstand uitvoeren. Door de hoortoestellen bij te stellen in de meest vertrouwde omgevingen van de klant, zoals de woonkamer met TV of in de auto wanneer iemand anders rijdt, kunnen de hoortoestellen beter afgestemd worden op de specifieke behoeften van de klant.

De bekroonde myHearing App4 van Signia stuurt de remote-aanpassingen naar de hoortoestellen via de iOS of Android smartphone van de klant. Deze real-time aanpassingen, gebaseerd op de subjectieve feedback van de klant en de objectieve akoestische data verzameld door de hoortoestellen, zorgen ervoor dat hoortoesteldragers gewoon kunnen doorgaan met hun dagelijks leven zonder te hoeven reizen van en naar de winkel van de audicien om hun hoortoestel te laten afstellen.

TeleCare videogesprek optie CareChat levert een prettig alternatief voor afspraken op locatie.

De nieuwe multi talenten: Pure 312 Nx, Pure 13 Nx, Motion 13 Nx

Het Signia Nx portfolio begint met twee receiver-in-canal toestellen – Pure 312 Nx en Pure 13 Nx – en met een slank achter-het-oor model, Motion 13 Nx.
Deze toestellen bieden alle voordelen van de nieuwe Nx technologie: natuurlijk geluid van de eigen stem, uitstekend spraakverstaan, ruimtelijke bewustwording, uitgebreide connectiviteitsmogelijkheden met direct streaming en de audicien altijd dichtbij met TeleCare. De nieuwe elegante hoortoestellen zijn leverbaar vanaf november en zijn beschikbaar in drie prestatieniveaus: 7Nx, 5Nx, 3Nx.

Meer informatie

www.sivantos.nl