Terugblik EUHA: Slim horen

Van 18 tot en met 20 oktober vond de EUHA weer plaats. 8300 bezoekers kwamen samen in Nürnberg, Duitsland, om de laatste ontwikkelingen op het gebied van de gehoorbranche te bespreken. Met 135 standhouders, uit 21 landen, was er veel te bekijken. 

Het was lekker weer in Nürnberg en dit deed de sfeer ten goede. De standhouders, en de gasten binnen, leken zeer tevreden. Met een rustige opstart op woensdag, werd het al snel gezellig druk. Terwijl de zon door het hoge dak naar binnen scheen, kreeg je overal geluiden van een gemoedelijke beurs te horen. Verschillende lezingen en presentaties vonden plaats om de nieuwste ontwikkelingen te bespreken en bezoekers kregen de kans veel zelf te testen.

Bekijk de sfeervideo

Go smart 

Een belangrijke ontwikkeling is de koppeling aan de online wereld, in smartphone of online app. Problemen met het hoortoestel zijn met een tablet op schoot op te lossen. Zo heeft Phonak bijvoorbeeld de mogelijkheid de telefoon direct te koppelen aan het hoortoestel. De telefoon gaat over in het oor, en zelfs opnemen is mogelijk via het hoortoestel. Dit geeft de gebruiker de vrijheid met de handen bezig te blijven.

Beleef de beurs

Een belangrijke focus was tegelijkertijd beleving. Een bezoeker kon bij de Unitron-stand bijvoorbeeld via virtual reality verschillende sociale situaties ervaren. Signia presenteerde een nieuwe technologie, waarbij ‘de eigen stem’ centraal stond. Door het stemgeluid te analyseren, ontstaat er een bekender geluid voor een hoortoesteldrager. De bezoeker op de beurs kreeg de kans ook het verschil te horen, met en zonder technologie.

Al met al een geslaagde beurs. Bekijk ook onderstaand sfeerverslag.