VeiligheidNL opent gehoorschade expositie in Corpus

Op 25 april is het International Noise Awareness Day; een perfecte gelegenheid om stil te staan bij het gehoor van kinderen. Uit recentelijke data van VeiligheidNL blijkt namelijk niet alleen dat 30% van de kinderen al een verminderd gehoor heeft, maar ook dat 1 op de 4 kinderen het eigen gehoor overschat. Om kinderen op een leuke en effectieve manier duidelijk te maken dat het gehoor checken echt belangrijk is, heeft VeiligheidNL in samenwerking met het museum de nieuwe expositie Gehoor geopend in Corpus.

Maandag 23 april was de feestelijke opening van de nieuwe expositie van Corpus. DJ Barry Paff was hierbij aanwezig en vertelt: “Toen ik net begon als radio DJ, merkte ook ik dat mijn gehoor achteruit ging. Ik was er alleen echt niet mee bezig. Dan zet je toch gewoon het geluid wat harder? Pas als het eigenlijk te laat is, heb je door hoe slecht het eigenlijk gesteld is.” De nieuwe expositie is dan ook zeker bedoeld om kinderen bewust te maken van het gehoor. Bovenin het museum, waar je ook door het oor loopt, staan twee grijze booths. Hier kunnen kinderen een gehoortest doen. “Het is een perfecte manier om kinderen duidelijk te maken dat goed horen niet vanzelfsprekend is en om een kind bewust te maken van het horen”, aldus Saskia Kloet. “Op deze manier maken we op een speelse manier kinderen bewust van het eigen geluid.”

De expositie staat voor nu voor drie jaar. Mocht het een succes blijken, is er zeker kans op verlenging. Bekijk hier een sfeerverslag van de opening:

Meer informatie

www.veiligheid.nl www.corpusexperience.nl