Tijd voor een goed gesprek: Angelique de Wit van Unitron

Het gehoor heeft haar altijd geïntrigeerd. Naast logopedist, is zij ook akoepedist. Zus Jacqueline is sinds haar 18e slechthorend, dus ze weet wat dit voor impact op iemands leven heeft. Na 12½ jaar in de sales te hebben gewerkt bij Siemens Audiologie Techniek, startte ze voor Comfort Audio de Group Company op en werkte daarna als Sales Director voor Roger en Comfort Audio in de Benelux. Eind vorig jaar volgde ze Ed Theunissen op als Sales Director van Unitron Benelux. Tijd voor een goed gesprek met Angelique de Wit.

De missie van Unitron is excellerend, vooruitstrevend en participerend.”Excellerend in mooiste designproducten – we hebben maar liefst 5 Red Dot Awards – en ja, zeker vooruitstrevend. Unitron is een jong en flexibel bedrijf, een sterk merk. Wat we zeggen, maken we waar. We willen participeren, een partner zijn voor de hoorprofessional, meer zijn dan alleen een leverancier van hoortoestellen. En voor de eindgebruiker gaan we verder dan alleen de beste technologie”.

“Wij richten ons op de customer experience”

Unitron heeft een breed portfolio: in het oor, achter het oor, luidsprekers, in de ZN database en buiten de ZN database. “We spreken een relatief jonge doelgroep aan, de actieve slechthorenden, die gaan voor ons onopvallende, discrete design. Dat maakt heel veel verschil”. Unitron richt zich op de ‘customer experience’, vertelt Angelique. “We hebben bijvoorbeeld de uControl app, waarmee de slechthorende door middel van een rating (smiley, frownie, etc.) kan aangeven hoe hij op een moment het hoortoestel ervaart. De audicien leest dit vervolgens uit, en kan hierdoor nog meer maatwerk leveren. Want als je achteraf aan de consument vraagt hoe hij bijvoorbeeld het orkest in het Concertgebouw ervaarde of een gesprek in een rumoerig restaurant, interpreteert hij of zij het vaak heel anders. Om dit soort zaken gaat het volgens ons, we geloven in een gezamenlijke klantenreis. Unitron heeft daarvoor voldoende tools voor haar partners beschikbaar: altijd de laatste update van kennis en trainingen via onze accountmanagers”.

Hoortoestellen omzetten naar een oplaadbaar systeem

Een mooi voorbeeld is de direct mail actie, die Unitron ontwikkelde, om klanten terug de hoorwinkel in te halen. Het hoortoestel Moxi Fit R, dat in februari gelanceerd werd met oplaadbaar systeem op het Tempus platform is ook backwards compatible. “De hoortoestellen die dus al op de markt zijn op het North platform kunnen omgezet worden naar een oplaadbaar systeem. De Moxi Fit was al populair bij zowel de audicien, als de eindgebruiker doordat het een toestel is dat zeer breed inzetbaar is. Zo heeft het kleine design standaard alle gemakken, zoals streaming mogelijkheden, een ringleiding,een ruismaskeerder en nu dus ook oplaadbaar. Doordat je er verschillende sterktes van luidsprekers op kan zetten, groeit hij in versterking mee, mocht het gehoorverlies van de klant veranderen. Ook kun je bij Unitron in techniek upgraden. Over flexibele systemen gesproken, volgens ons de beste hoortoestellen om weer van een goed gesprek te genieten”.

Meer info: www.unitron.com