Loop lanceert hightech design oordoppen voor nachtleven

Loop lanceert hightech oordopjes voor het uitgaansleven. De oordopjes hebben een elegant, discreet design, geven een uitstekende akoestiek en zijn zeer comfortabel. De oprichters van de Belgische startup kregen in hun studententijd zelf te maken met tinnitus. Ze vonden hun gading niet in het bestaande aanbod en ontwikkelden daarom zélf hoogtechnologische oordoppen die je oren perfect beschermen en tegelijk voldoende energie doorlaten om volop te kunnen genieten van de muziek. Loop werkt samen met experts zoals Dynamic Ear Company uit Delft en gerenommeerde partners in België, GB en de VS. 

Tinnitus

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie lopen 1,1 miljard mensen risico op gehoorschade door te luide muziek in clubs, festivals en concerten. In Nederland hebben 2 miljoen mensen last van tinnitus. Een jaarlijkse kost van zo’n 6,8 miljard berekende de Nationale Hoorstichting. Toch draagt slechts 4% van de Nederlandse jongeren oordoppen, de talrijke sensibiliseringscampagnes ten spijt.

Ook de oprichters van Loop, Maarten Bodewes en Dimitri O, ondervonden als studenten voor het eerst tinnitus – een piep in de oren – na het uitgaan. Ze probeerden verschillende oordoppen uit, maar geen enkele bleek goed. “Bij het uitgaan wil ik volop van de muziek genieten, maar we vonden enkel oncomfortabele oordoppen die het geluid vervormen en er bovendien lelijk uitzien”, zegt Maarten Bodewes.

“We zijn er met Loop in geslaagd om de eerste oordoppen te ontwikkelen die je écht wilt dragen bij het uitgaan. Een uitstekende bescherming en geluidsbeleving, ultiem comfort en discrete looks aan een democratische prijs”, vertelt Dimitri O.

Perfect evenwicht bescherming én beleving 

De oordoppen van Loop zijn speciaal ontwikkeld voor het uitgaansleven en leveren een vlakke demping van 15 decibel. “15 dB is het perfecte evenwicht tussen bescherming en beleving”, legt Dimitri O, co-founder van Loop, uit.

Loop heeft een rond en hol geluidskanaal dat garant staat voor een uitstekende akoestiek en perfecte bescherming van je oren. Die technologie ontwierp Loop in samenwerking met het Nederlandse Dynamic Ear Company, gespecialiseerd in akoestiek en gehoorbescherming. “Het ronde geluidskanaal is cruciaal voor de uitstekende akoestiek van Loop en definieert haar elegante vorm. Het zorgt voor een natuurlijke klankweergave waardoor muziek en stemmen helder klinken, maar minder luid“, voegt Maarten Bodewes, co-founder van Loop, toe.

Artiest Sean Dhondt en Tinnitus-expert Bert Lecomte zijn fans

De Loop oordoppen zijn compact en passen door hun ronde vorm perfect in het oor. Ze blijven zitten tijdens het dansen en je kunt ze gemakkelijk in- en uitnemen. Omdat elk oor uniek is, krijg je zowel geheugenschuim als siliconen oortips mee voor de beste pasvorm.

“Al sinds mijn 14de loop ik rond met een tuut in mijn oren, tinnitus dus. Van naar concerten te gaan en zelf als drummer luid te spelen, zonder oordoppen.” Verklaart zanger én drummer Sean Dhondt, “Sindsdien is dat anders. Ik heb altijd oordoppen op zak, recent ook die van Loop: sluiten de gehoorgang goed af, filteren de schadelijke frequenties op zo’n manier dat je nog steeds een fijne muziekbeleving hebt en zién er cool uit. Iets wat ik als 14-jarig ventje nooit had durven dromen.”

Ook Bert Lecomte, Tinnitus-expert, is zeer positief over Loop. “Mooi en uniek design, zeer goede muziekkwaliteit en zit comfortabel in de oren. Zelfs na uren onafgebroken te gebruiken geen last van de oordoppen. Ik ben fan!”

Hightech innovatie met topexperts

Loop werkt voor de ontwikkeling van zijn oordopjes samen met nationale en internationale experts op het gebied van akoestiek.

Samen met Dynamic Ear Company (Nederland) ontwierp Loop het holle geluidskanaal en de geavanceerde filter van Loop. Daarnaast staat Dynamic Ear Company ook in voor de assemblage van de geavanceerde filter.

Tenco (België) produceert door middel van 3D-printing het unieke hightech geluidskanaal van de oordoppen, in laagjes van 50 micrometer in een hypoallergene kunststof.

Voor een ultiem draagcomfort werkt Loop samen met Trinity (UK) en Comply (VS), tevens leveranciers van de bekende hoofdtelefoonmerken.

Verschillende edities en gratis verzending

Loop lanceert de matzwarte editie van zijn oordoppen, die discreet in het oor zitten. In de loop van de komende weken zal Loop ook blauwe, rode en witte versies aanbieden. “En intussen werken we ook aan gouden en andere speciale uitvoeringen”, verklapt Maarten Bodewes.

Meer informatie

www.loopnightlife.com