Horen uit elke richting

De Phonak Naída™ Link CROS van Phonak en Advanced Bionics is vanaf nu beschikbaar in Nederland. Vorig jaar brachten Advanced Bionics en Phonak het eerste en nog steeds enige hoortoestel op de markt dat volledig is afgestemd op en samenwerkt met de Naída CI spraakprocessor, namelijk het Naída Link hoortoestel. Vandaag brengen ze weer een nieuwe toevoeging aan het portfolio.   

Advanced Bionics en Phonak werken al geruime tijd samen om mensen met gehoorverlies te helpen. Zij zijn dan ook van mening dat horen uit elke richting voor iedereen mogelijk zou  moeten zijn. 360° horen zorgt er immers voor dat je niets hoeft te missen van wat er om je heen gebeurt.

AB en Phonak zijn daarom trots om de Naída Link CROS voor te stellen. Met deze toevoeging is voor iedereen de basis gelegd voor horen uit elke richting of men nu wel of geen restgehoor heeft in het andere oor. Waar het Naída Link hoortoestel een oplossing biedt voor mensen mét restgehoor in het andere oor, is de CROS specifiek ontwikkeld voor mensen zonder restgehoor in het andere oor. Een cochleair implantaat geeft een hooroplossing voor dove en slechthorenden. Meestal wordt voor volwassenen slechts eenzijdige (unilaterale) implantatie vergoed door de zorgverzekeraar.

 

Wat brengt de Naída Link CROS?

 • Horen uit elke richting
  De Naída Link CROS brengt meer zelfvertrouwen door in alle luistersituaties alle geluiden te kunnen oppikken.
 • Schakel de Naída Link CROS gewoon in
  De CROS is zeer eenvoudig in gebruik, men hoeft het enkel aan of uit te zetten om van beide kanten te kunnen horen.
 • Draadloos en discreet
  De CROS is klein, licht en communiceert zonder kabels met de Naída CI.
 • Geen afregeling nodig
  Zodra de Naída CI is klaargezet voor het gebruik van de CROS is geen verdere afregeling nodig.

De Phonak Naída Link CROS is het eerste en enige draadloze CROS-toestel dat is ontworpen om samen te werken met een cochleair implantaat. Een CROS-toestel (Contralateral Routing of Signal) vangt geluiden op aan de niet geïmplanteerde zijde en zendt deze naar het cochleair implantaat. Mensen met één CI hebben een aanzienlijk nadeel wanneer ze met hun ‘horend’ oor verwijderd zijn van de spreker, wat in de auto, bij vergaderingen of tijdens maaltijden kan gebeuren. Met de combinatie van deze twee Naída toestellen kan men niet alleen 360° geluid opvangen, maar ook de specifieke zoomfuncties benutten en zo een verbetering van het spraakverstaan in rumoer ervaren. De Naída Link CROS maakt het dus mogelijk alles om u heen beter te horen.

Meer informatie

Chantal van Zadelhoff
tel. +31 (0) 88 600 88 85
[email protected]