Nieuwe tinnitusfunctie op alle Signia primax hoortoestellen

De hoortoestellen van Signia hebben een vernieuwde ingebouwde functie voor de behandeling van tonale tinnitus. Deze functie is wetenschappelijk onderzocht en heet Notch Therapy. De hoortoestellen zorgen ervoor dat het tinnitusgeluid naadloos in het omgevingsgeluid wordt geïntegreerd zodat het niet langer als storend wordt ervaren.

Door de nieuwe functie vermindert de impact van de tinnitus en kan er zelfs voor zorgen dat het tinnitusgeluid permanent verdwijnt. Notch Therapy complementeert de reeds bewezen bestaande tinnitusfuncties van Signia. Deze functies zorgen voor afleiding van de perceptie van geluid, door het afgeven van verschillende fluctuerende of statische therapiesignalen, waarmee het tinnitusgeluid naar de achtergrond wordt gedreven. De Notch Therapy wordt net als de bestaande tinnitusfuncties via Connexx ingesteld. De hoortoesteldrager kan de functies zelf selecteren via de touchControl-smartphone app (voor iOS en Android).

Handig om te weten

  • Alle tinnitus functies van Signia hoortoestellen – inclusief de ‘Notch Therapy’ – worden geprogrammeerd via de Connexx fitting software;
  • Notch Therapy integreert tonale tinnitus in het omringende geluid op een manier dat het niet langer als storend wordt ervaren;
  • De tinnitus functie ‘Ocean Wave’ creëert signalen die het geluid van de zee imiteren, zo wordt de aandacht van de tinnitus afgeleid.

Meer informatie: https://www.sivantos.nl.