OnlineHoortoestel.nl mikt op jongere doelgroep

“Ik heb al tientallen hoortoestelwinkels geopend, maar het is de eerste keer dat we een online winkel openen. Leuk en spannend. Ik denk dat de markt er klaar voor is. Onze missie is om een goed gehoor voor iedereen toegankelijk te maken en daar past de webshop OnlineHoortoestel.nl naadloos bij. Ook doneren we in dit kader per bestelling een bijdrage aan Stichting Child Welfare Nepal. Een geweldige organisatie uit Naarden die veel doet voor slechthorenden in Nepal. We weten zeker dat elke cent die daar naartoe gaat, goed terechtkomt”, vertelt initiatiefnemer Michel Makker enthousiast. Gisteren ging de webshop online, de eerste positieve reacties zijn al binnen. Er zijn zelfs al bezoekers uit Denemarken en Japan op de site geweest.

OnlineHoortoestel.nl wil drempelverlagend zijn. Binnen enkele klikken en zonder verder bezoek aan de audicien kan iemand ‘vanuit zijn luie stoel’ hoortoestellen bestellen (incl. eerste afstelling) die ook nog eens tot 40 procent goedkoper zijn. De online hoortest indiceert de mate van gehoorverlies waarna een speciale module de slechthorende, op basis van de ingevoerde informatie, adviseert welk hoortoestel met welke functionaliteiten en sterkte het meest geschikt is. Interessante tool is de hoortoestelvergelijker met beoordelingen van audiciens. Deze tool geeft objectief de verschillen per hoortoestel aan inclusief beoordelingen van professionele audiciens. “We hebben veel tijd besteed aan de beschrijvingen van de diverse features”, vertelt Michel Makker. “De ene ruisonderdrukker is natuurlijk geavanceerder dan de andere. Dit hebben we geprobeerd op waarde in te schatten”.

Een van de reacties gisteren was ‘het is een budgetoplossing, niet een low-budgetoplossing’, vertelt Makker. “Dat klopt. Bezoekers van de webshop krijgen een StAr-waardige aanpassing die vergelijkbaar is met de audicien in de winkel, maar je betaalt wat je afneemt. Audiciens zijn gewend dat alles service is en bij de prijs inbegrepen is. Daar maakt de webshop zich nu los van: je betaalt wat je afneemt, alles is open en transparant”. OnlineHoortoestel.nl mikt op de jongere doelgroep. “Ik verwacht dat een grote groep zich tot het gemak aangetrokken voelt. Door drempelverlagend te zijn, maken we exclusieve hoortoestellen bereikbaar voor deze doelgroep. Het is tijd om ook deze markt te bedienen en, laten we wel zijn, dat wordt eenvoudiger door de voortschrijdende techniek met hoortoestellen die op afstand bedienbaar zijn”.

Meer informatie

www.onlinehoortoestel.nl