“Ons kleinste op maat gemaakte hoortoestel ooit, dankzij titanium!”

“Als het gaat om hoortoestellen is klein een groot onderwerp. Uit onderzoek blijkt dat 62% van de mensen die nog geen hoortoestel draagt, het belangrijk vindt dat de toestellen onzichtbaar zijn en dit bovenaan hun verlanglijstje hebben staan.” Het in-het-oor hoortoestel Virto B-Titanium is volgens Phonak hierop het antwoord. Lees hier het onderzoek. 

“Bij Phonak maken wij gebruik van een innovatieve technologie voor het maken van het schaaltje, waardoor een veel kleiner hoortoestel kan worden gebouwd. Titanium is het premium materiaal wat zijn sporen in de medische wereld al ruimschoots heeft verdiend. Het is 15 maal sterker dan acryl. Door de 50% dunnere wand van de Virto B-Titanium blijft er aanzienlijk meer ruimte over voor het inbouwen van de techniek, die op zijn beurt ook weer kleiner is geworden. Dit maakt Virto B het kleinste, meest onzichtbare op maat gemaakte toestel ooit van Phonak.

Kunnen we dat bewijzen?

Jawel. Als eerste hebben we een Virto V-nano zo klein mogelijk gebouwd, dus niet gebaseerd op een oorafdruk. Daarna hebben we hetzelfde gedaan met de Virto B-Titanium. Beide toestellen kregen een M-receiver mee. Het eindresultaat liet zien dat de Virto B-Titanium 26% kleiner was dan de Virto V-nano.

Vervolgens hebben we een test gedaan met de onzichtbaarheid van de twee modellen. De test werd uitgevoerd met 23 verschillende oren.

Hieruit kwam naar voren dat in 15% van de gevallen de Virto V-nano volledig onzichtbaar was. Bij de Virto B-Titanium was dit 43%, bijna drie keer zo vaak.

 

 

 

 

Percentage volledig onzichtbaar met M-receiver (N=23)

We kunnen dus met zekerheid zeggen dat de Phonak Virto B-Titanium het kleinste en meest onzichtbare op maat gemaakte toestel van Phonak is. Het voldoet daarmee aan een grote vraag in de markt en geeft de gelegenheid om met de SP-receiver zelfs ernstige gehoorverliezen met een uitzonderlijk klein toestel te compenseren en dit alles met de modernste Belong-technologie.”

Kijk hier voor het volledige onderzoek (EN).

Meer informatie: www.phonak.nl