Phonak introduceert Virto B-serie: eerste IHO-toestel met Biometrische Kalibratie

De anatomische variatie in oorschelpen is enorm. De oorschelp is van invloed op de geluidswaarneming, maar daar wordt geen rekening mee gehouden bij de IHO-productie. Dat deel van de afdruk wordt afgesneden en weggegooid. Als we deze persoonlijke informatie wél zouden gebruiken, dan zou u een écht gepersonaliseerde oplossing hebben. Daarom introduceert Phonak nu de Virto B-serie met biometrische kalibratie voor de best mogelijke prestaties!

Beste spraakverstaan door 1600 biometrische meetpunten

De anatomie van de oorschelp beïnvloedt met name het effect van directionele microfoons. Zo sterk zelfs dat bij een ‘ongunstig oor’ het voordeel van directionele microfoons volledig teniet gedaan kan worden, met als gevolg een verminderd spraakverstaan in rumoer. Tot op heden werd door elke fabrikant het KEMAR oor aangehouden, maar dat is slechts een gemiddelde en kan dus nooit de beste prestaties geven. Door van de complete oorafdruk meer dan 1600 biometrische datapunten te identificeren kan met de Phonak Virto B een verbetering in signaal/ruis-verhouding gegarandeerd worden tot wel 2 dB!

Met biometrische kalibratie zet Phonak een belangrijke stap in het beter verstaan in lawaai. Samen met de eerder geïntroduceerde Virto B-titanium voor de allerkleinste oplossing, is de Belong In-het-oor serie nu compleet om het verschil te maken in de particuliere markt.

 

 

Meer informatie

Kijk op www.phonak.nl of informeer bij uw account manager