Phonak oplaadbaar maakt belofte waar

Uit onderzoek vóór de lancering van de oplaadbare oplossingen van Phonak bleek al dat zowel de audicien als de eindgebruiker klaar zijn voor het oplaadbare hoortoestel. Maar kan de lithium-ion accu het waarmaken?  Eerdere oplaadbare technieken hadden nog veel kinderziektes. De aspecten als gebruiksgemak en betrouwbaarheid worden gezien als duidelijke voordelen.

Oplaadbare hoortoestellen bestaan al vele jaren, echter hadden die verschillende nadelen, waaronder capaciteit en lange oplaadtijden. Deze problemen zijn verholpen door het toepassen van de lithium-ion accu die gegarandeerd 24 uur gebruik op één lading levert en in 3 uur weer volledig is opgeladen. Daarnaast is het gebruiksgemak een belangrijk aandachtspunt.

Phonak oplaadbaar scoort een 9

In Frankrijk en de VS is een uitgebreid onderzoek gedaan om te kijken of we ook daadwerkelijk zijn geslaagd in die opdracht. Aan dit onderzoek werkten 50 audicienwinkels en ruim 180 eindgebruikers mee. Het diagram geeft de uitkomst van het onderzoek. Bekijk hier het volledige onderzoek.

Tevredenheidsonderzoek Audéo B-R

Betere waterbestendigheid als extra bonus

Uit het onderzoek kwam nog een aantal opmerkelijke andere feiten naar voren. Hoewel de cliënt en de audicien beiden gebruiksgemak het belangrijkste vinden, vindt de audicien de prestaties en laadtijd belangrijk terwijl de eindgebruiker juist degelijkheid en betrouwbaarheid op langere termijn belangrijk vindt. Ook blijkt waterbestendigheid voor de audicien heel belangrijk, terwijl de eindgebruiker dit beduidend minder belangrijk vindt. De hoortoesteldrager is blijkbaar gewend om voor het zwemmen of douchen de toestellen uit te doen. Mede dankzij het ontbreken van de batterijlade scoren de oplaadbare hoortoestellen van Phonak de hoogste score in waterbestendigheid (IP68).

Tot slot, op de vraag of de audicien de oplaadbare hoortoestellen van Phonak zou aanraden bij hun collega antwoordde 88% bevestigend. Dit was voor dat men ervaring had opgedaan met de oplaadbare Phonak Audéo B-R slechts 31%. “De nieuwe standaard is gezet!”

De oplaadbare AudéoB-R & Bolero B-PR

 

Meer informatie: www.phonak.nl

Earline-Phonak-04-2017-5