Signia introduceert baanbrekend hoortoestelplatform, dat omgeving nauwkeuriger analyseert

Signia introduceert baanbrekend hoortoestelplatform, dat de omgeving nog nauwkeuriger analyseert en zich aanpast aan de bewegingen van de drager.

• Akoestische- en bewegingssensoren bieden een geheel nieuwe manier van geluidsverwerking, waarmee de omgeving van de hoortoesteldrager veel beter in kaart wordt gebracht, zodat de hoortoesteldrager hoort wat er voor hem toe doet.
• Het nieuwe platform biedt twee nieuwe hoortoestellen, de Pure 312 X (met optionele luisterspoel) en de oplaadbare Pure Charge&Go X en een gloednieuwe app voor meer bedieningscomfort.

Signia, toonaangevend producent van hoortoesteltechnologie, heeft zijn nieuwe hoortoestelplatform gelanceerd: Signia Xperience. Het platform introduceert ’s werelds eerste combinatie van akoestische sensoren en een ingebouwde bewegingssensor. Signia Xperience hoortoestellen scannen en begrijpen de omgeving van de hoortoesteldrager met YourSound-technology. Daarmee kunnen hoortoesteldragers horen wat voor hen belangrijk is en kunnen ze gemakkelijk spraak verstaan vanuit elke richting en in elke situatie – zelfs wanneer ze in beweging zijn.

Gehoorverlies is net zo individueel als een vingerafdruk. En omdat hetzelfde geldt voor persoonlijke levensomstandigheden, heeft elke slechthorende zijn eigen individuele verwachtingen en behoeften. De meeste hoortoesteldragers leiden een actief leven en zijn er vaak op uit – maar de huidige hoortoestellen kunnen dat niet altijd bijbenen. Het Signia Xperience-platform is ontwikkeld als antwoord hierop en kan reageren op snelle veranderingen in de omgeving van de drager.

De belangrijkste voordelen van YourSound-technology

Bestaande hoortoestellen passen zich niet dynamisch aan als de hoortoesteldrager zich verplaatst, waardoor horen binnen enkele seconden kan veranderen van moeiteloos tot bijna onmogelijk. Met de nieuwe YourSound-technology kunnen de hoortoestellen meer variabelen uit de omgeving identificeren dan ooit tevoren, zodat ze steevast weten wat belangrijk is. Signia Xperience-hoortoestellen met ingebouwde bewegingssensor houden rekening met de manier waarop de bewegingen van de hoortoesteldrager zijn of haar gehoor beïnvloeden, in elke situatie. En dankzij de geavanceerde nieuwe technologie hoeven de hoortoestellen niet langer te kiezen tussen het geluid recht voor de hoortoesteldrager en het omgevingsgeluid. Het resultaat: terwijl de frontale focus altijd erg belangrijk is, kan de hoortoesteldrager ook relevante spraak uit andere richtingen horen, bijvoorbeeld als hij of zij met vrienden in het park aan het joggen is, of door een drukke straat wandelt.

De drie belangrijkste kenmerken van YourSound-technology zijn:

• Akoestische- en bewegingssensoren voor een complete analyse van het dynamische
geluidslandschap van de hoortoesteldrager.
• Dynamic Soundscape Processing voor natuurlijk (spraak)geluid vanuit elke richting en in elke
situatie – ook als de hoortoesteldrager zich beweegt.
• Own Voice Processing (OVP™) voor een natuurlijk klinkende eigen stem.

YourSound-technology wordt geleverd door de krachtige Signia Xperience-chip. Deze bevat 80% meer transistors en zeven keer meer geheugen dan de vorige Signia Nx-chip, terwijl hij 60% kleiner is. Als gevolg hiervan zijn de eerste twee hoortoestellen het nieuwe platform, de Pure 312 X en de Pure Charge&Go X, kleiner en toch krachtiger dan hun voorgangers.

Meer informatie over het Signia Xperience-platform is te vinden op: www.signia-pro.nl