SpeakSee gelanceerd: live transciberen van gesprekken

Het is voor doven lastig om gesprekken te volgen. Zelfs wanneer ze kunnen liplezen, gaat een groot gedeelte langs hen heen. Hier heeft SpeakSee een oplossing voor gevonden: een app die gesprekken rechtstreeks vertaalt naar een tekst op de smartphone. 

Jari (23) is opgegroeid met dove ouders en zag vaak problemen voorbij komen. “Mijn vader kan de vergaderingen op zijn werk niet volgen waardoor hij veel belangrijke informatie mist. Het toegankelijk maken van deze gesprekken is precies waarom we SpeakSee zijn gestart”, aldus Jari. Het systeem werkt gemakkelijk. Verschillende microfoons, die opgespeld kunnen worden, sturen een signaal naar het oplaadstation, welke verbonden is met de telefoon. Het gesprek kan direct opgeslagen worden, waardoor notuleren niet meer nodig is.

‘’Er zijn andere apps beschikbaar, maar deze zijn niet gebruiksvriendelijk genoeg gebleken voor groepsgesprekken of situaties met achtergrondgeluid”, zegt Marcel van der Ven, CTO en mede-oprichter van SpeakSee. “Met SpeakSee willen we spraakherkenning echt nuttig maken voor mensen met gehoorverlies.’’

De voorverkoopcampagne is op 18 juni gestart op Indiegogo.

Meer informatie

www.speak-see.com