WERTGARANTIE bevordert reparatie om elektronisch afval te verminderen

WERTGARANTIE onderzocht de omgang met defecte apparaten en elektronisch afval in Nederlandse huishoudens. Jaarlijks produceren huishoudens meer dan 33.000 ton elektronisch afval, wat gelijk staat aan 11 miljard hoortoestellen. WERTGARANTIE bevordert reparatie in plaats van weggooien om de levensduur van apparaten te verlengen. Dit is niet alleen milieuvriendelijk, maar bespaart ook geld in tijden van inflatie. De EU ondersteunt dit door te werken aan een reparatielabel en het recht op reparatie.

 

WERTGARANTIE wil reparatie aantrekkelijker maken met hun apparatenverzekering. Het onderzoek toont aan dat huishoudens met een verzekerd apparaat vaker kiezen voor reparatie. Dit is ook relevant voor audiciens, omdat reparatie van hoortoestellen kan bijdragen aan duurzaamheid. Consumenten met een apparatenverzekering laten hun toestel vaker repareren bij de audicien.

 

VOOR MEER INFO: www.wertgarantie.nl

 

Vanaf de zomer komt WERTGARANTIE met meer initiatieven om elektronisch afval te verminderen en reparatie te stimuleren. Houd ons platform in de gaten voor de laatste ontwikkelingen!

Tags: