Widex onderscheidt zich bij Red Dot Design Awards met drie prijzen in twee categorieën

De Widex SmartRIC-hoortoestellen en Sound Assist vijf-in-één accessoire werden bekroond met drie Red Dot Design Awards van de Red Dot Design Awards 2024 voor hun combinatie van topprestaties en moderne, stijlvolle ontwerpen. Beide producten vielen in de prijzen in de categorie Healthcare, terwijl SmartRIC ook werd uitgeroepen tot winnaar in de categorie Medical Devices and Technology.

 

Met een traditie van meer dan 60 jaar staan de prestigieuze Red Dot Design Awards internationaal bekend als een van de meest gewilde keurmerken voor kwaliteitsdesign. De winnaars worden bekroond voor een uitmuntend ontwerp dat zich onderscheidt van de duizenden inzendingen van bedrijven en ontwerpstudio’s uit de hele wereld.

 

“Widex SmartRIC en Sound Assist zijn de nieuwste resultaten van ons voortdurende streven naar de perfectie van puur, natuurlijk geluid in unieke ontwerpen waar mensen trots op zijn. Of je nu deelneemt aan een één-op-één gesprek, een levendig diner of een belangrijk telefoongesprek, beide toestellen helpen hoortoesteldragers om beter deel te nemen aan sociale situaties.” – Claudia Schiffhauer, Brand Manager, Widex.

 

De L-vorm van de Widex SmartRIC plaatst het toestel hoger op het oor van de hoortoesteldrager, waardoor de hoek tussen de twee microfoons van het toestel dichter bij horizontaal komt te liggen. Hierdoor kan de richtmicrofoon worden uitgelijnd met waar hoortoesteldragers zich op richten, wat resulteert in een verbeterde signaal-ruisverhouding in lawaaiige omgevingen. Naast de L-vormige hoek heeft Widex nog een aantal andere ontwerpkeuzes gemaakt om te komen tot een betrouwbare en handige oplossing die hoortoesteldragers de vrijheid geeft om onderweg niet aan hun hoortoestellen te hoeven denken. De nieuw ontworpen microfooningangen verminderen windruis en contactgeluiden, waardoor lastige luistersituaties comfortabeler worden. Hoortoesteldragers die veel onderweg zijn, profiteren bovendien van de bijgeleverde oplader – Widex’ allereerste draagbare oplader. De slanke, compacte oplader kan de hoortoestellen in vier uur volledig opladen, of acht uur gebruikerstijd toevoegen door de hoortoestellen in 30 minuten snel te laden. De oplader kan de hoortoestellen vijf keer volledig opladen en past in een jas, broekzak of kleine tas. Door probleemloos, snel en mobiel opladen wordt het vertrouwen van de dragers vergroot zodat ze zonder zorgen kunnen horen. Widex Sound Assist is een vijf-in-één apparaat dat is ontworpen om de communicatie te verbeteren door middel van partner- en tafelmicrofoonfunctionaliteit, hoogwaardige handsfree telefoongesprekken, directe streaming vanaf bijna elk Bluetooth® apparaat en als afstandsbediening voor Widex Moment, Widex Moment Sheer en Widex SmartRIC-hoortoestellen. De Sound Assist is compact en discreet en past in de palm van de hand van de gebruiker, terwijl de batterij toch tien uur meegaat.

 

Widex heeft nu in totaal vier Red Dot Design awards gewonnen, evenals twee andere prestigieuze design awards van Good Design Award en German Design Award – een bewijs van de voortdurende inzet van het bedrijf om de grenzen van hoortoestelontwerp en prestaties te verleggen.

 

VOOR MEER INFO over Widex SmartRIC: www.widex.com/nl-nl/hearing-aids/smartric

Tags: