Fusie Sivantos en Widex

EQT, eigenaar van Sivantos Pte. Ltd., en de Tøpholm en Westermann families, eigenaren van Widex A/S, hebben op 16 mei 2018 aangekondigd dat zij een fusie van beide ondernemingen zijn overeengekomen.

Deze strategische fusie zal leiden tot een gezamenlijke omzet van ongeveer 1.6 miljard euro en biedt werkgelegenheid aan meer dan 10.000 werknemers wereldwijd.

De fusie is gericht op het versnellen van de groei, het versterken van de marktpenetratie en het verbeteren van de efficiëntie om extra investeringen in R&D en de Supply Chain mogelijk te maken.

Marcus Brennecke, partner bij EQT Partners en beleggingsadviseur van de EQT-fondsen, zegt over deze fusie: “Sivantos heeft zich enorm ontwikkeld. Het is nu de bedoeling samen echt een game changer te worden in de hoorwereld. De combinatie van deze twee innovatieve bedrijven zal de hoorervaring voor mensen met gehoorverlies over de hele wereld veranderen. Widex heeft een passie voor het verrijken van de kwaliteit van leven voor mensen met gehoorstoornissen en is hiermee een even sterke partner voor Sivantos. Het gecombineerde bedrijf biedt een unieke kans voor EQT om de beleggingshorizon in Sivantos te verlengen en deel te nemen aan de volgende fase van de transformatie van de hoortoestelindustrie. Met bijna 170 jaar gecombineerde ervaring zullen Sivantos en Widex het voortouw nemen bij het ontwikkelen van hoortoesteltechnologie voor toekomstige generaties. ”

Jan Tøpholm, voorzitter van Widex, voegde hieraan toe: “Wij en Sivantos delen een gemeenschappelijke visie om mensen onbeperkte toegang te geven tot een wereld van geluid door middel van ongeëvenaarde hoortoestellen en klantenservice. Ik heb er vertrouwen in dat onze werknemers, partners en klanten zullen profiteren van deze fusie, omdat we hiermee onze inspanningen om innovatie, kwaliteit, productie en klanttevredenheid vooruit te helpen, kunnen versnellen. Verder zullen we onze geografische voetafdruk uitbreiden en spannende carrièremogelijkheden bieden voor onze werknemers in verschillende landen en functies. De fusie past bij de waarden van de gezinnen en langetermijndoelen voor Widex en daarom hebben we besloten om substantieel te investeren om op lange termijn eigenaar te worden. ”

Meer informatie

www.sivantos.com

global.widex.com