Ontdek de expertsessies tijdens het AuDidakt Audicienscongres & HoorzorgBeurs

Het AuDidakt Audicienscongres & HoorzorgBeurs, waar Earline trotse mediapartner is, biedt op zaterdag 8 en maandag 10 juni van 09:30 tot 16:00 uur in de Evenementenhal Gorinchem een breed scala aan expertsessies. Deze sessies behandelen diverse actuele en relevante onderwerpen binnen de hoorzorg.

Hieronder volgt een overzicht van de sessies en hun inhoud. Mis deze unieke gelegenheid niet om te leren van vooraanstaande experts in de hoorzorg. Benieuwd naar hoe laat en op welke dag de expertsessies plaatsvinden? Bekijk dan het programma.

 

 • Verbindingen tussen gehoor en geheugen: alles over dementie en hoorzorg
  Dr. Kees Kalisvaart en Dr. Hilje Wind bespreken de relatie tussen gehoorverlies en dementie, en hoe gehoorverlies vaak wordt verward met cognitieve achteruitgang. Ze geven inzicht in de uitdagingen bij de behandeling van dementiepatiënten en de rol van gehoortesten bij ouderen met cognitieve problemen. Daarnaast wordt de mogelijke invloed van goede hoorzorg op het vertragen van cognitief verval belicht.
 • KNO-arts on Speed Dial: hoe een digitaal consult werkt
  Dr. Thijs Jansen en Dr. Simon Kasper presenteren het platform Earhelp, dat een digitaal KNO-consult binnen 48 uur mogelijk maakt. Dit platform verbetert de samenwerking tussen KNO-artsen en audiciens, bespaart tijd en kosten, en waarborgt de kwaliteit van zorg. De sessie behandelt de werking en voordelen van Earhelp en de impact op patiëntenzorg.
 • De toekomst van hoorzorg
  Onder leiding van Anne Venneri bespreken vertegenwoordigers van verschillende hoorzorgorganisaties de uitdagingen en toekomstperspectieven binnen de sector. Thema’s zoals kwaliteitsborging, samenwerking en het centraal stellen van de patiëntbehoeften worden behandeld. Er is ruimte voor interactie met het publiek.
 • Van ruis naar rust: therapieën voor tinnitusbeheersing
  Rizwaan Jaggoe en Gitta van Driel presenteren de methode ‘Tinnitus de Baas’, die mensen helpt wennen aan tinnitusgeluiden. Op maandag deelt Dr. Mark Volkerijk inzichten uit het zorgprogramma ‘Tinnitus’ van GGMD, dat een holistische benadering hanteert. Beide sessies bieden praktische benaderingen voor het verbeteren van de kwaliteit van leven van tinnituspatiënten.
 • Auracast: een nieuwe dimensie in auditieve technologie
  Dr. Rob Drullman bespreekt de mogelijkheden van Auracast™, een technologie die geluid direct naar meerdere hoortoestellen kan streamen. De sessie behandelt de voordelen en toepassingen van Auracast in diverse settings, zoals conferenties en openbare locaties.
 • AI in de hoorzorg: hoe helpt het ons én de patiënt?
  Erdinç Saçan belicht de rol van Artificial Intelligence (AI) in de hoorzorg. De sessie onderzoekt hoe AI administratieve processen kan stroomlijnen, gepersonaliseerde behandelplannen kan bieden en de kwaliteit van zorg kan verbeteren.
 • Werkplekruis: omgaan met gehoorproblemen en storend geluid
  Anke Heij en Andrea Berkelder bespreken oplossingen om de verstaanbaarheid op de werkplek voor slechthorenden te verbeteren. Van akoestische aanpassingen tot technologische hulpmiddelen, de sessie biedt concrete oplossingen om de werkervaring van slechthorenden te optimaliseren.
 • Het StAr-handboek vernieuwt: wat betekent dat voor de audicienspraktijk?
  Drs. Donné Pans legt de recente en lopende wijzigingen in het StAr-Handboek uit en bespreekt de invloed op de dagelijkse praktijk van audiciens. Het handboek is essentieel voor het waarborgen van kwaliteit en professionele standaarden in de hoorzorg.
 • Overgevoeligheid voor geluid: hyperacusis onder de loep
  Marloes van Thiel-Eilert behandelt de impact van hyperacusis en de behandelmogelijkheden. De sessie biedt inzichten in effectieve behandeltrajecten die het leven van patiënten positief kunnen beïnvloeden
 • Droge gehoorgangreiniging: gemak voor de klant én kans voor de audicien
  Dr. Jan Rombout bespreekt de technieken en voordelen van droge gehoorgangreiniging, een dienst die audiciens na training kunnen aanbieden. Dit biedt gemak voor klanten en stelt audiciens in staat om een waardevolle service te verlenen.
 • Opkomen voor jezelf: de psychische effecten van doofheid
  Dineke Kramp bespreekt de psychologische impact van doofheid en biedt tips voor assertiviteit, omgaan met kritiek en het vergroten van zelfvertrouwen bij doven en slechthorenden.
 • Cholesteatoom bij zwangerschap: zeldzaam, maar ingrijpend
  Fleur ten Tije en Janneke Roozen delen hun kennis en ervaringen over cholesteatoom, een zeldzame maar ingrijpende aandoening. De sessie belicht de uitdagingen en behandelmogelijkheden.
 • Onderweg naar passende hoorzorg: in gesprek over het verbetersignalement
  Mariska Stam, Alexander Wong en Bas Veerman bespreken het ‘Verbetersignalement Onderweg naar passende hoorzorg’, dat gericht is op het verbeteren van het zorgtraject voor slechthorendheid. De sessie biedt een interactieve discussie met hoorzorgprofessionals.
 • Stap voor stap: begeleiding van cliënten met plots gehoorverlies
  Mark Schiffmaier biedt praktische informatie voor de begeleiding van cliënten met plotseling gehoorverlies. De sessie behandelt hulpmiddelen, de rol van tolken en de beperkingen van hoorapparaten.
 • Experience workshop Slechtziend en -horend zijn: hoe ga je daarmee om?
  Deze workshop van Kennis over zien biedt een ervaringsgerichte benadering van de uitdagingen van mensen met een visuele en auditieve beperking. Het doel is om beter inzicht te krijgen in hun dagelijkse obstakels en mogelijke oplossingen.
 • Workshop Optimaal functioneren met veranderend gehoor
  Hoorexpert presenteert diverse aanvullende hooroplossingen die klanten helpen optimaal te functioneren in werk- en studeersituaties. De sessie richt zich op het verbeteren van de klantvragen en het leveren van relevante hooroplossingen.

 

 

Gratis portretfoto bij Earline

Kom naast het volgen van expertsessie(s) een gratis update van uw profielfoto maken in onze fotobooth op maandag 10 juni. Miranda staat met haar camera op u te wachten en Loek zorgt ervoor dat u de foto zo snel mogelijk in uw mailbox ontvangt.

Reserveer hier alvast uw tijdslot: www.ltmedia.nl/aanmelden-fotografie-hoorzorgbeurs-2024

 

 

MEER INFORMATIE

www.audidakt-audicienscongres2024.event-informatie.nl