Phonak en Advanced Bionics lanceren een nieuwe technologie

Phonak en Advanced bionics hebben een nieuwe technologie ontwikkeld voor een microfoon, speciaal voor mensen met hoorapparatuur of cochleaire implantaten. De technologie, met de naam MultiBeam Technology, zal in verschillende draadloze microfonen worden geplaatst. De eerste testresultaten tonen een significante verbetering in spraakherkenning. 

Hoorapparaten en cochleaire implantaten geven veel voordelen voor dragers. Toch blijven rumoerige plekken, zoals in een restaurant, grote zakenvergaderingen en sociale gelegenheden moeilijk. 31% Van de mensen met hoorapparaten geven aan moeite te hebben met het volgen van gesprekken op dit soort locaties. Dit kan ervoor zorgen dat mensen met gehoorproblemen liever helemaal niet meer op sociale gelegenheden komen.

Ontwikkelingen aan de MultiBeam Technnology zijn al sinds september 2009 bezig. Door meerdere microfoons zes richtingen op te sturen, kan geluid in 360 graden worden gemeten. De richting die het geluid het beste oppikt, wordt automatisch geselecteerd. De verwerking van het geluid gaat tot bijna 10 keer beter dan vorige technieken van Phonak en het stroomverbruik werd meer dan een derde verminderd.

De Universiteit van Texas testte 10 patiënten in een ruimte met veel ruisgeluid. Het verstaan van de sprekers verbeterde met 61 procent met 75 dBA geluid in vergelijking met alleen het gebruik van een hoortoestel. “De MultiBeam Techonology zal de mensen, die het eerst toch wat eng vonden zich in sociale situaties te begeven, weer helpen naar buiten te treden”, aldus Linda Thibodeau, leider van het experiment op de Universiteit van Texas.

Hans Mülder, senior audioloog en director marketing van Phonak voegt hieraan toe: “We zijn erg trots met deze ontwikkeling. Het is erg belangrijk om technologie altijd te blijven ontwikkelen, zodat meer mensen het leven optimaal kunnen benutten. Phonak gaat nu zijn best doen deze nieuwe technologie door te voeren in onze oplossingen”.

Meer informatie

www.phonak.com

www.AdvancedBionics.com