Tweederde van Nederlandse medewerkers is niet bevlogen over hun werk

Uit onderzoek blijkt dat tweederde van de Nederlandse medewerkers niet bevlogen is over hun werk (Bron: Effectory). En dat een op de twee medewerkers openstaat voor een nieuwe baan (Bron: Gallup). Tijdens de zomervakantie is er voor medewerkers tijdens de (hopelijk vele) ontspannende en luie momenten weer volop tijd voor bezinning. En wordt in veel gevallen het gevoel van al dan niet bevlogenheid, waarheid. Zo zal jouw medewerker zich tijdens deze gelukzalige momenten bij de rand van het zwembad of in een luie stoel op het strand af kunnen vragen: ben ik eigenlijk nog wel tevreden met mijn huidige baan? Is de werkdruk wel gezond en voel ik mij ondersteund door collega’s en mijn baas? Is mijn werkomgeving nog wel inspirerend en uitdagend genoeg? Word ik voldoende betrokken en gewaardeerd? Wat realiseer ik daadwerkelijk van mijn dromen en idealen?

Stel je daarom als werkgever tijdens jouw eigen moment van bezinning de volgende vragen: Hoe aantrekkelijk ben ik eigenlijk als werkgever? Is de koffie eigenlijk wel te drinken, geef ik ze wel genoeg complimentjes? Zorg ik voor voldoende uitdaging en geef ik ze genoeg ruimte voor ontwikkeling? Hoe zorg ik ervoor dat mijn medewerker op de lange termijn ook echt succesvol is en graag bij mijn bedrijf wil blijven werken? hoe haal ik het beste uit mijn medewerkers? Hoe verlaag ik het percentage medewerkers dat misschien op korte termijn mijn bedrijf verlaat? In het verlengde daarvan, hoe lukt het mij om de vijver waarin ik vis groter te maken? Want ervaren professionals zijn zoals we weten uiterst schaars…

Na je vakantie (of als je er slecht van gaat slapen tijdens je vakantie) kun je Mark Prenen van Mpulse sms-en, bellen of mailen. Maakt hij snel een afspraak en hoor je eerlijk van hem of jouw koffie te ‘hachelen’ is en bekijkt hij graag met jou hoe medewerkers meer betrokken en bevlogen te maken.

Over Mark Prenen

Mark Prenen is eigenaar van Mpulse. Mpulse verzorgt de match tussen wat u wilt als werkgever en wat de medewerker wilt. Zodat u kwalitatief betere medewerkers kunt ontwikkelen en selecteren die ook op langere termijn een succesvolle bijdrage leveren aan uw bedrijf. Mpulse maakt jouw werkgeversmerk aantrekkelijk en zorgt voor betrokken en bevlogen medewerkers. En zorgt daarmee voor loyale, tevreden klanten en meer groei en winst. Mark Prenen is bereikbaar via 06 234 340 75 of per mail [email protected].