NL-Alert app biedt extra functies voor doven en slechthorenden

NL-Alert is het alarmmiddel van de Nederlandse overheid dat je via een pushmelding op je mobiele telefoon waarschuwt en informeert over noodsituaties bij jou in de buurt. Sinds vorige maand is er ook de NL-Alert app. Deze app biedt extra functies die NL-Alert duidelijker maken voor mensen die doof of slechthorend zijn.

Je kan de NL-Alert app gratis downloaden in de Apple App Store en Google Play Store.

De belangrijkste functies op een rijtje:

  • Lichtflitsen bij ontvangen NL-Alert: De trilstand is handig als je doof of slechthorend bent. Maar als je telefoon bijvoorbeeld wat verder weg ligt, kan het zijn dat je de trilling niet voelt. Daarom ondersteunt de NL-Alert app flitsmeldingen. Heb je dit ingesteld op je mobiele telefoon? Dan geeft de NL-Alert app automatisch lichtflitsen bij een melding. Zo wordt het duidelijker dat je een NL-Alert ontvangt.
  • NL-Alert teruglezen: NL-Alerts worden als noodmelding verzonden. Hierdoor is het lastig om het bericht terug te vinden. In de NL-Alert app kan je NL-Alerts makkelijk teruglezen. NL-Alerts blijven zeven dagen in de app te vinden.

Over NL-Alert

Je ontvangt een NL-Alert bij noodsituaties, zoals een brand of extreem weer. In een NL-Alert staat wat er aan de hand is, wat je moet doen en waar je meer informatie kan vinden. Een voorbeeld:

NL-Alert 22-12-2023 15:52 Rookontwikkeling door brand in de Wouwsingel in Doetinchem. Ga naar binnen. Sluit ramen en deuren. Meer informatie op: www.nl-alert.nl

Ontvang je een NL-Alert? Lees het bericht meteen, volg de instructies op en informeer anderen. Want het kan zijn dat iemand het NL-Alert nog niet gezien heeft. Zo heeft iedereen direct informatie bij een noodsituatie. Kijk voor meer informatie op www.nl-alert.nl/app.

 

Bron: Stichting Hoormij

Tags: