Signia Integrated Xperience – The Power of Conversation

Signia IX is het eerste hoortoestelplatform met een multistream systeem die het mogelijk maakt om meerdere sprekers in realtime te volgen. Het past zich volledig aan en vermindert achtergrondlawaai zelfs wanneer ze zich verplaatsen. Bij Signia IX gaat het om meer dan alleen het verstaan van conversaties. In deze reeks belichten we de verschillende onderdelen die Signia IX zo bijzonder maken. In deze editie zoomen we in op Signia Assistant.

 

Signia Assistant is de audicien in de broekzak. In de Signia app geeft deze slimme assistent direct een nieuwe instelling als de hoortoesteldrager merkt dat de geluidsbeleving niet optimaal is, wanneer spraakverstaan achterblijft, als de geluidskwaliteit nog net iets beter kan of als de eigen stem niet prettig klinkt. Daarnaast geeft de Assistant ook tips over onderhoud en gebruik via instructievideo’s over bijvoorbeeld schoonmaak, opladen en het in- en uitdoen van de hooroplossing.

 

Figuur 1: Screenshots van de Signia Assistant in de Signia app

 

Waarom is Signia Assistant een belangrijke feature?

Signia Assistant biedt verschillende nieuwe voordelen voor zowel de slechthorende als de audicien, die de beperkingen van traditionele hoortoestel fijnafstelling aanpakken. De belangrijkste filosofie achter Signia Assistant is het gebruik van artificiële intelligentie via een diep neuraal netwerk (DNN) om hoortoestelaanpassingen voor te stellen wanneer de hoortoesteldrager problemen ondervindt. Door een AI-gestuurde aanpak te gebruiken, is het mogelijk om de best mogelijke oplossing te crëeren voor een probleem dat de hoortoesteldrager in elke situatie en op elk moment kan ervaren. Het voorstel dat de Signia Assistant doet is gebaseerd op drie soorten informatie

  1. de luistersituaties van de drager en de gerapporteerde problemen in die luistersituaties,
  2. gegevens van andere geanonimiseerde aanpassingen en de verschillende audiologische oplossingen die deze problemen mogelijk hebben opgelost
  3. de instellingen en de voorkeuren van de individuele drager

 

Welke informatie ziet u terug als audicien?

In de Connexx aanpassoftware zie je de wijzigingen die de Signia Assistant heeft gemaakt voor jouw klant. Je krijgt te zien wat er gewijzigd is in de eigen stem detectie, of de Dynamic SoundScape Processing is aangepast, wat er met ruisonderdrukking is gewijzigd en hoe de gain op de verschillende frequenties is veranderd. Deze wijzigingen kun je ongedaan maken of behouden voor je klant.

 

Figuur 2: Data van de Signia Assistant uitgelezen uit de hoortoestellen in de Connexx aanpassoftware

 

Signia Assistant is een dynamische tool die in de loop van de tijd nog verder en verder doorontwikkeld. Inmiddels maken honderdduizenden slechthorenden wereldwijd gebruik van deze slimme assistent. Het biedt directe ondersteuning aan de hoortoesteldrager en biedt de audicien, die volledige toegang heeft tot alle fijnafstellingsaanpassingen die door de drager worden voorgesteld en geaccepteerd, een nieuwe benadering van het aanpassingsproces van het hoortoestel. Zo ondersteunt Signia Assistant niet alleen de drager, maar ook de audicien!

 

MEER INFORMATIE

Be Brilliant – Signia hearing aids for hearing care professionals | Signia Pro (signia-pro.com)

Tags: